برآورد حجم توده زنده و پراکنش میگوی ببری سبز (Penaeus semisulcatus) در آب های حوزه جنوبی استان بوشهر (خلیج فارس)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-7-3_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران پارسا

گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، صندوق پستی: ۳۹۹۵

احسان کامرانی

گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، صندوق پستی: ۳۹۹۵

مهرنوش امینی

گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، صندوق پستی: ۳۹۹۵

محمدجواد شعبانی

پژوهشکده میگوی کشور، بوشهر، صندوق پستی: ۱۳۷۴

چکیده

حجم توده زنده و پراکنش میگوی ببری سبز در آب های حوزه جنوبی استان بوشهر در سال ۱۳۹۳ مورد بررسی قرار گرفت. CPUE کل میگوی ببری سبز ۲۶۴/۳۱۳ کیلوگرم بر ساعت محاسبه شد. تفاوت معنی داری در میزان CPUE میگوی ببری سبز در بین مناطق مختلف و لایه های عمقی مشاهده نشد (۰/۰۵< P). از نظر لایه های عمقی، بیش ترین میانگین CPUE در لایه عمقی ۲۰-۱۰ متر با ۳/۲۱±۱۰/۹۲ کیلوگرم بر ساعت مشاهده شد و از نظر مناطق مختلف، منطقه راس خان تا مطاف بیش ترین میانگین CPUE را با ۳/۸۸±۱۵/۳۵ کیلوگرم بر ساعت به خود اختصاص داد و اختلاف معنی داری نیز در میانگین CPUE بین مناطق و لایه های عمقی مشاهده نشد (۰/۰۵< p).  CPUA کل میگوی ببری سبز ۱۴۶۰ کیلوگرم بر مایل مربع برآورد شد. تفاوت معنی داری در میزان CPUA میگوی ببری سبز در بین مناطق مختلف و لایه های عمقی مشاهده نشد (۰/۰۵< P). توده زنده کل میگوی ببری سبز در کل منطقه مطالعاتی ۵۲۴ تن تخمین زده شد. بیش ترین میزان توده زنده در منطقه راس خان تا انتهای مطاف با ۳۸۹ تن و لایه عمقی ۳۰-۲۰ متر با ۲۰۵ تن برآورد شد.  

کلیدواژه ها

میگوی ببری سبز, استان بوشهر, توده زنده, خلیج فارس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.