بررسی روش معادلات ساختاری برای تاثیر نقش مدیریت بحران و ساختار سازمانی بر فرسودگی شغلی در فوریت های پزشکی استان خراسان شمالی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت، روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: ICISME01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریناز بنی سی

دانشیار گروه مدیریت آموزشی دانشگاه ازاد اسلامی واحد تهران غرب

تقی رحمتی

کارشناسی ارشد، مدیریت بحران، واحد علوم تحقیقات ،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران

چکیده

هدف اساسی تحقیق حاضر بررسی مدیریت بحران و رابطه آن با فرسودگی شغلی در فوریت های پزشکی استان خراسان شمالی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر را کلیه کارکنان فوریت های پزشکی به تعداد ۱۸۰ نفر می باشند که تعداد ۱۲۱ نفر از پرسنل براساس جدول مورگان ۱۹۷۲ به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و پرسشنامه های استاندارد مدیریت بحران توسط جهرمی ۱۳۸۰ و پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش ۱۹۸۱ در بین آنها توزیع گردید. پایایی پرسشنامه های مدیریت بحران و فرسودگی شغلی و کل سوالات کمک روش ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب ۰/۸۱، ۰/۸۶، ۰/۸۴ بدست آمد. جهت تجزیه و تحلیل فرضیات تحقیق از روش مدل ساختاری به کمک نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد بین مولفه های مدیریت بحران و فرسودگی شغلی رابطه منفی و معنادار برقرار است از این ر و بار افزایش میزان نیازسنجی فعالیت های مدیریت بحران در سازمان ، فرسودگی شغلی پرسنل کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، فرسودگی شغلی ، فوریت های پزشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.