یافته کوتاه: مقایسه سه نوع تله صیادی ویژه صید میگوی آب شیرین (Macrobrachium nipponense)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 26، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ISFJ-26-3_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرنوش امینی سرتشنیزی

University of Hormozgan

علی اصغر خانی پور

Iranian Fisheries Science Research Institute, Inland Water Aquaculture Research center, Agricultural Research Education and Extention Organization (AREEO), Anzali

احمد نوری

University of Hormozgan

احسان کامرانی

University of Hormozgan

چکیده

مقایسه صید بر واحد تلاش صیادی یکی از راه­های مقایسه ادوات صیادی با یکدیگر می­باشد. در این مطالعه سه نوع تله صیادی مخصوص صید میگوی آب شیرین  (Macrobrachium nipponense)شامل تله استوانه­ای، نیم کروی و کوزه­ای طراحی و کارآیی صید آنها (CPUE) با یکدیگر مقایسه گردید. میزان کارآیی صید بر حسب گرم در هر ۲۴ ساعت در تله استوانه­ای (۱۲/۰  ± ۴/۱)، نیم کروی (۸۴/۰ ± ۹۸/۲۲) و کوزه ای (۴۱/۰ ± ۳۸/۶) به دست آمد، که نتایج با هم اختلاف معنی دار داشتند (۰۵/۰ > P). مقایسه دسته­های طولی نشان داد که اختلاف بین اندازه طولی میگوهای صید شده در تله استوانه ای و تله نیم کروی معنی دار است (۰۵/۰ > P)، اما اختلاف بین اندازه طولی میگوهای صید شده تله­ی کوزه­ای با دو تله دیگر معنی دار نبود (۰۵/۰ > P). پس می­توان نتیجه گرفت تله نیم کروی میگوهایی در دسته های طولی بزرگتر صید می­کند و همچنین نرخ صید بیشتری دارد و نسبت به دو تله دیگر صید موفق تری را دارا می باشد.  

کلیدواژه ها

Anzali lagoon, Macrobrachium nipponense, Traps, CPUE., تالاب انزلی, میگوی Macrobrachium nipponense, تله صیادی, CPUE.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.