مدل سازی مدیریت پایدار دفاتر ICT روستایی با استفاده از هوش تجاری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه فرآیند مدیریت و توسعه، دوره: 29، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDP-29-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سودابه سرائی

Kharazmi University, Tehran

حسن افراخته

Department of Geography and Rural Planning, Kharazmi University, Tehran,

وحید ریاحی

Department of Geography and Rural Planning, Kharazmi University, Tehran,

حمید جلالیان

Department of Geography and Rural Planning, Kharazmi University, Tehran,

چکیده

پایداری دفاتر ICT روستایی، به معنای توانایی حفظ مزیت رقابتی یا توسعه عملکرد در بلندمدت و تداوم رضایت روستائیان در طول زمان است. بنابراین، هدف اصلی این پژوهش که با رویکرد کیفی و روش میدانی انجام شده است، شناسایی عوامل موثر بر پایداری و ارائه یک مدل هوش تجاری برای مدیریت پایدار دفاتر ICT روستایی است. منطقه مورد مطالعه در این پژوهش، استان اصفهان است و ۳۸۸ دفتر ICT روستایی فعال در سطح استان وجود دارد که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای، ۵۰ دفتر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد. برای به دست آوردن اطلاعات موردنیاز، از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شده است. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوا در دو مرحله استفاده شد و ۷ شاخص عمده و ۳۷ متغیر مختلف پایداری دفاتر ICT روستایی شناسایی شدند. شاخص های اصلی عبارتند از: ۱. ویژگی های فردی کارگزاران دفاتر، ۲. فاکتورهای اجتماعی، ۳. فاکتورهای اقتصادی، ۴. فاکتورهای تکنولوژیکی، ۵. مکان دفاتر، ۶. خدمات و ۷. فاکتورهای سازمانی. بر اساس شاخص های استخراج شده، مدل هوش تجاری برای مدیریت پایدار دفاتر طراحی گردید. این مدل می تواند در کمک به دفاتر ICT روستایی برای اجرا و نظارت بر شیوه های پایدار، نقش حیاتی ایفا کند.

کلیدواژه ها

Rural ICT Offices, ICT Services, Business Intelligence, Sustainability of Services, Management Organization, Decision Making., دفاتر ICT روستایی, خدمات ICT, هوش تجاری, پایداری خدمات, مدیریت سازمان, تصمیم گیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.