بررسی رخداد بیماری هلندی و تبیین اقتصاد مقاومتی در بخش مسکن بر اساس قضیه ریبجنسکی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: CONFME07_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی بیگ نظری

میلاد غلامی

چکیده

اقتصاد ایران، اقتصادی وابسته به نفت می باشد و درآمدهای نفتی حجم وسیعی از بودجه ی دولت را تشکیل می دهد. بیماری هلندی در بخش های مختلف جغرافیایی و اقتصادی به ویژه مسکن تاثیر به سزایی دارد. یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت مسکن افزایش درآمدهای نفتی کشور می باشد. به دلیل تاثیر در آمدهای نفتی کشور بر میزان تقاضای کالاهای مختلف از جمله مسکن، یکی از آثار سوء افزایش این درآمدها رشد قیمت مسکن می باشد. بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری برای عبور از این شرایط لازم است از اقتصاد مقاومتی به عنوان ابزاری شایسته استفاده گردد تا اساس سجیه حماسه اقتصادی در سایه کوشش های همه گیر آحاد مردم و مسئولان زیربط قرار گیرد. به طور کلی اقتصاد مقاومتی یک نظام اقتصادی است که هماهنگ با سیاست های خرد و کلان نظام اسلامی و برای مقاومت در برابر اقداماتی مخرب است که بتواند در برابر ضربات اقتصادی و تحریم های ظالمانه و دسیسه های گوناگون نظام سلطه و استکبار جهانی مقاومت کرده و راه پیشرفت و توسعه را ادامه بدهد و جریان رو به جلوی خود را در بعد ملی، منطقه ای و جهانی مصون بدارد. مسکن یکی از اثر گذار ترین حوزه های هر جامعه و کشوری محسوب می شود بنابراین برای عملی کردن اقتصاد مقاومتی، ضروری است بینش و درک درستی از زمینه ها و عامل های اثر گذار در بخش مسکن درک شود. بموجب ارتباط و موضع بخش مسکن را در نظام اقتصادی پیدا کرده و با توصیف درست مساله و بیان کردن تاثیرات آن بر اقتصاد و مانند تاثیرات آن بر بعدهای مختلف توسعه به راه حل صحیحی دست یافته شود. روش پژوهش با رویکرد تحلیلی – توصیفی بهره گرفته شده است، که با تاکید بر شیوه های بنیادی چگونگی رسیدن به مطلوبیت درخور مولفه های اقتصاد مقاومتی پرداخته شده باشد.

کلیدواژه ها

درآمد های نفتی، بیماری هلندی، اقتصاد مقاومتی، مسکن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.