گونه شناسی خدمات هتلها برای آژانسهای مسافرتی، مطالعه موردی: هتلهای پنج ستاره شهر مشهد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه گردشگری شهری، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JUT-2-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ابراهیمی

عضو هیات علمی گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی

ابوالفضل تاج زاده نمین

دانشیار گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی

نسیم محمدیان محمودجیق

کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی، گرایش بازاریابی، دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

اقامتگاهها و هتلها از جمله عناصر مهم هر مقصد گردشگری اند. مدیران هتلها باید مضامین استراتژیهای بازاریابی خود را بازبینی کنند. این کار مستلزم بررسی ویژگیهایی است که مشتریان آن ها، اعم از واسطههای تجاری (به ویژه، آژانسهای مسافرتی و تور اپراتورها) و مصرفکنندگان نهایی (گردشگران و مسافران)، برای تفاوت قائل شدن بین برند یک هتل با برندهای دیگر به کار میبرند و بر پایه آن ها، محصول خدماتی خود را تعریف می کنند. هدف اصلی از پژوهش حاضر این است که گونهشناسی مناسبی از خدمات ارائه شده از سوی هتلهای پنج ستاره مشهد به آژانسهای مسافرتی شهر تهران تعریف شود. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری دادهها، توصیفی پیمایشی است. کلیه مدیران آژانسهای مسافرتی تهران، که به طور مستقیم خدمات «سفر به شهر مشهد با اقامت در هتلهای پنج ستاره» را ارائه میدهند، جامعه آماری پژوهش را تشکیل میدهند. منظور از مدیر، مدیر عامل، مدیر فنی بند ب، مدیر تور و مدیر داخلی است. با استفاده از فرمول کوکران برای جامعه محدود، حجم نمونه ۲۱۸ نفر برآورد شد. برای دستیابی به اهداف پژوهش، پرسش نامه پژوهش با در بر داشتن ۳۱ سوال اصلی طراحی و بین اعضای جامعه آماری توزیع شد. دادههای گردآوری شده با بهرهگیری از نرمافزار لیزرل و آزمون تحلیل عاملی تاییدی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش حاکی از آن است که هتلها سه نوع خدمت را در قالب «هسته اصلی محصول»، «خدمات تسهیلکننده» و «خدمات فزاینده» به آژانسهای مسافرتی ارائه میدهند. تحلیل دادههای جمعیتشناختی با استفاده از نرمافزار SPSS حاکی از آن است که میزان مشارکت زنان در پژوهش بیش از مردان بوده است. درصد بیشتری از پاسخدهندگان، مدیران تور بودهاند و بیش از نیمی از آن ها، سابقه کاری کمتر از پنج سال داشتهاند. از طرف دیگر، «وب سایت هتل»، «بازدید از هتل»، و «نظرهای مشتریان آژانس مسافرتی» رایجترین منابع کسب اطلاعات درباره هتلهای مطالعه شده بودهاند.

کلیدواژه ها

آژانسهای مسافرتی, صنعت هتلداری, گونهشناسی خدمات, هتلهای پنج ستاره مشهد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.