مطالعه و بهینه سازی اثرات برخی از عوامل موثر بر فرایند استخراج آب آلبالو به روش فیلتر پرس

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM13_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حاجی احمد

استادیار گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

امیرحسین میرزابه

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

چکیده

ایران با سطح زیر کشت آلبالو ۲۱۱۸۱ هکتار و تولید۹/۶۶٪ از کل تولید جهانی پنجمین تولید کننده آلبالو در جهان است. مصرف تازه خوری آلبالو به علت فسادپذیری زیاد، محدود بوده و تولید فراورده های بر پایه آلبالو یک روش مهم در کاهش ضایعات این محصول است. اولین گام جهت تولید نوشیدنی های بر پایه آلبالو، استحصال آب آلبالو است. با توجه به اهمیت طراحی ماشین های آبمیوه گیری کارا و عملکرد رضایت بخش روش فیلتر پرس در آبگیری میوهها، این مطالعه به منظور بررسی و بهینه سازی انرات ارتفاع لایه محصول، قطر سیلندر و بیشینه تنش فشاری وارد بر توده محصول بر درصد آبمیوه استخراج شده از آلبالو، جابجایی بیشینه پیستون، چگالی بوده و چگالی واقعی تفاله باقیمانده، رطوبت نسبی و تخلخل نهایی تفاله و مقدار انرژی ویژه مصرف شده انجام شده است. نتایج به دست آمده نشان داد که اثرات هر سه متغیر ورودی مستقل در سطح احتمال ۱٪ بر کلیه متغیرهای وابسته معنی دار شدند. کاهش ارتفاع لایه، افزایش قطر سیلندر و افزایش تنش بیشینه منجر به افزایش درصد آب استحصالی می گردد، که در این بین افزایش تنش بیشینه بیشترین تاثیر را دارد. معیارهای افزایش درصد آب میوه استحصالی، کاهش انرژی ویژه و افزایش ارتفاع لایه به ترتیب اولویت در بهینه سازی فرایند آبگیری اعمال شدند. نتایج حاصل از بهینه سازی نشان داد که انتخاب ارتفاع ۶۲ میلی متری لایه ها، قطر ۵۰ میلی متری سیلندر و اعمال نیروی ۵۰۰ کیلوگرمی منجر به استحصال ٪۷۹/۱۲ آب میوه با درجه مطلوبیت۸۳/۵۰ ٪ گردید.

کلیدواژه ها

قطر سیلندر، تنش فشاری، آبمیوه، چگالی، تخلخل، تفاله، بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.