عوامل موثر بر کارکردهای مدارس از منظر مدیران مدارس در چهار دهه بعد از انقلاب

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE08_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 626
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا تنهائی

دانش آموخته ارشد رشته مدیریت آموزشی دانشگاه امام صادق علیهالسلام، پردیس خواهران

اکرم گودرزی

استادیار گروه علوم تربیتی و معارف اسلامی دانشگاه امام صادق علیه السلام، پردیس خواهران

فاطمه وجدانی

استادیار دانشکده الهیات و ادیان دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

پژوهش حاضر از نوع پدیدارشناسی است که با هدف عوامل موثر بر کارکردهای مدارس بر اساس تجارب زیسته مدیران مدارس در چهار دهه بعد از انقلاب )۱۳۹۸-۱۳۵۸( انجام شد. روش انجام پژوهش مصاحبه نیمه ساختار یافته و جامعه آماری پژوهش تمام مدیران مدارس با جنسیت ها، فرهنگ، طبقه اجتماعی و اقتصادی و ... مختلف در شهر تهران است که در سال های ۱۳۵۸ تا ۱۳۹۸ به شغل مدیریت در مدرسه مشغول بوده اند که از مناطق ۲۲ گانه تهران به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدهاند و تا رسیدن به حد اشباع ادامه داشت که در این پژوهش ۱۵ نفر مدیر مورد مصاحبه قرار گرفته اند. اطلاعات براساس رویکرد تحلیلی و تفسیری دیکلمن در سطح کدهای باز، مولفه و تم های مضمونی مورد تحلیل و تفسیر قرار گرفت. یافته های پژوهش عوامل موثر بر کارکردهای مدارس شامل تعهد و اخلاص، شناسایی استعدادها و توانایی های دانش آموزان، عوامل شخصیتی، راهبردهای تقدیر و تشویق، نقش والدین، جلب حمایت نهادهای مختلف، موقعیت مکانی و بافت جغرافیایی، تفویض اختیار عمل به مدیران و معلمان، مسائل اقتصادی و امکانات، عوامل ساختاری آموزش و پرورش، الگوبخشی مدارس، مدیریت و برنامه ریزی استراتژیک نیروی انسانی، عوامل مدیریت و اجرایی، جو عاطفی و دوستانه در مدرسه، عوامل انگیزشی، رشد متعادل آموزش و پرورش، سبک زندگی اسلامی، عوامل محیطی و عوامل هنجاری - قانونی است. در پایان چنین نتیجه گیری شد میتوان با شناسایی عوامل موثر بر کارکردهای مدرسه، چالش ها و موانع دستیابی به کارکردهای فرهنگی- تربیتی مدرسه را رفع نمود و مدیران با برنامه ریزی راهبردی با رویکرد آینده ساز زمینه توسعه و تقویت آن را فراهم نمایند.

کلیدواژه ها

کارکرد، کارکرد مدرسه، تربیت فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.