استفاده از الگوریتم ژنتیک و خوشه بند -K means برای بهبود دقت ماشین بردار پشتیبان در تشخیص انواع بیماری قلبی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی آخرین دستاوردهای مهندسی داده و دانش و محاسبات نرم
  • کد COI اختصاصی: CONFSKU01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما نظری

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی کامپیوتر، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران

صبا جودکی

استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران

چکیده

امروزه علوم پزشکی و پزشکان با حجم زیاد داده ها رو به رو می باشند. کنترل حجم بالایی از داده های موجود در صنعت پزشکی امری مشکل است. از آنجایی که تشخیص بیماری همواره کار آسانی نیست بنابراین پزشک برای اتخاذ یک تصمیم مناسب، باید نتیجه ی آزمایش های بیمار و تصمیم هایی که در گذشته برای بیماران با وضعیت مشابه گرفته است، را بررسی کند. ولی به دلیل تعداد زیاد بیماران و آزمایشهای متعدد هر بیمار ، نیاز به یک ابزار خودکار برای کاوش در میان بیماران قلبی احساس می شود. در نتیجه کاوش جهت یافتن الگو و ارتباط بین ویژگی های موجود امری ضروری است. در این پژوهش با استفاده از الگوریتم ژنتیک و خوشه بندK- means، دقت ماشین بردار پشتیبان برای تشخیص بیماری قلبی بهبود داده شده است. در واقع برای جداسازی افراد بیمار از سالم، بخش مبتنی بر خوشه بندیK-means را ارائه داده شده که به دنبال آن الگوریتم ژنتیک برای انتخاب ویژگی و ماشین بردار پشتیبان(SVM)جهت تشخیص بیماری قلبی بکار برده شده است. نتیجه بهترین ترکیب در روش پیشنهادی، استفاده از الگوریتم ژنتیک برای انتخاب ویژگی به همراه الگوریتم K-means با دقت نزدیک ۷۷ درصد می باشد. در این پژوهش از مخزن داده ایUCI برای بررسی دقت الگوریتم های کلاس بندی اطلاعات از ماتریسconfusionاستفاده شده است. معیارهای ارزیابی مدل های پیش بینی ۱۲ معیار بوده هر کدام به طور جداگانه روی الگوریتم K-means در مقایسه با الگوریتم ANFIS توضیح داده شده است.

کلیدواژه ها

داده ها؛ بیماری قلبی؛ الگوریتم های ژنتیک؛ خوشه بندی K-means ؛ ماشین بردار پشتیبان (SVM)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.