بررسی جرم پولشویی در حقوق کیفری ایران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم اسلامی، پژوهش های دینی و حقوق
- کد COI اختصاصی: RELIGI05_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 812
نویسندگان
چکیده
پولشویی یعنی مشروع جلوه دادن پول هایی که از راه های غیرقانونی و نامشروع به دست می آیند، با استفاده از روش هایی که باعث پنهان شدن منشاء غیرقانونی آن پول ها می شوند. فرصت طلبان که فاقد هرگونه معیارهای اخلاقی و اجتماعی هستند تسهیلاتی جهت پاک کردن سرمنشاء پول های نامشروع در تمامی مولفه های اقتصادی اعم از سیستم بانکی، بورس اوراق بهادار، بازار معاملات طلا و غیره ایجاد کرده اند تا جایی که امروزه تطهیر پول به یکی از حرفه های تبهکاری سازمان یافته مبدل گشته و بخش قابل توجهی از بازار پولی و مالی را دربر گرفته است. این پول های کثیف تعادل توزیع و درآمد مالی را برهم می زند و باعث می شود دهک های کم درآمد به سمت فقر مطلق رانده شوند و افراد فاقد صلاحیت در حوزه های پولی و مالی کشور تاثیرگذار شوند و درآمدهای نامشروع به نحوی پنهان گردد و ضررهای جبران ناپذیری به جامعه و نظام اقتصادی کشور وارد شود و امنیت اقتصادی به مخاطره افتد و فعالان اقتصادی امنیت لازم جهت معامله و یا سرمایه گذاری نداشته باشند.کلیدواژه ها
جرم، پولشویی، حقوق، حقوق کیفری، ایرانمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.