بررسی اثر محافظت کنندگی پروتئین های نوترکیب VP۲۸ و VP۱۹ یک جدایه ویروس لکه سفید به روش خوراکی در برابر ویروس بیماری لکه سفید در میگوی سفید غربی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-10-1_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 302
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین هوشمند

پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران

مینا آهنگرزاده

پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران

سیدرضا سیدمرتضایی

موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

مسعودرضا صیفی آبادشاپوری

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران

مریم داغری

گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران

جمال سلیمانی

پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران

چکیده

   ویروس بیماری لکه سفید یکی از آسیب ­رسان­ ترین ویروس ها در پرورش میگوی جهان و ایران است. پروتئین­ های سطحی این ویروس در مراحل اولیه برخورد با سلول­ های میزبان نقش بسیار مهمی دارند و کاندیدی برای ساخت واکسن­ هایزیر واحد یا نوترکیب محسوب می ­شوند. این مطالعه به­ منظور دستیابی به این پروتئین ­ها جهت انجام ایمن­ سازی میگو وانامی طراحی گردید. ژنوم ویروس لکه سفید از میگوهای بیمار و دارای علائم بالینی مزارع پرورش میگوی چوئبده آبادان استخراج گردید. پس از تکثیر و خالص ­سازی، ژن پروتئین هایVP۲۸ وVP۱۹در باکتری TG۱ کلون شدند. بیان پروتئین بررسی و پلیت ­های تجاری توسط باکتری حاوی پروتئین نوترکیب غیرفعالشده پوشانده شد. پست لاروهای مرحله ۳۰ میگوی سفید غربی با پلت­ های نوترکیب تغذیه شده و در روزهای ۹ و ۲۳ پس از تغذیه، با ویروس لکه سفید چالش شدند. نتایج آزمایش مواجهه اول  نشان داد که کم­ترین درصد تلفات در گروه­ های مختلف مربوط به گروه VP۲۸ برابر ۳/۸۴±۳۰% و بالاترین درصد مربوط به گروه TG۱ برابر ۲/۹۳±۷۲/۲۲% بود. در آزمایش مواجهه دوم کم ­ترین درصد تلفات مربوط به گروهVP۲۸  ۵/۰۹±%۵۰و بالاترین درصد مربوط به گروه TG۱ ۲/۲۲±۷۵/۵۵% بود. با توجه به نتایج  تحقیق پروتئین نوترکیب VP۲۸ قابلیت ایجاد محافظت را در برابر ویروس لکه سفید  دارد درحالی­ که پروتئین نوترکیب VP۱۹ قابلیت محافظت را نخواهد داشت. هم ­چنین میزان بازماندگی ارتباط مستقیم با مدت زمان در اختیار داشتن پروتئین نوترکیب دارد.  

کلیدواژه ها

ویروس لکه سفید, پروتئین نوترکیب VP۲۸ و VP۱۹, میگوی وانامی, خوزستان, ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.