الزامات حقوقی بانکداری خصوصی در ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین حسابداری، مدیریت و علوم انسانی در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MANACC07_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد محمدی

عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بهبهان

منیر درخواه

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فیروزآباد

چکیده

خصوصی سازی فرایندی اجرایی، مالی و حقوقی است که عبارتست از فروش یا انتقال مالکیت صنایع ملی شده، دارایی های دولتی و دیگر موسسات تجاری و اقتصادی دولتی به سرمایه گذاران خصوصی، با یا بدون از دست دادن کنترل بر روی این سازمان ها، (قره باغبان، ۶۳۹:۱۳۷۲). اندیشه اصلی در تفکر خصوصی سازی، حاکم کردن مکانیزم بازار بر تصمیم های اقتصادی است که نتیجه آن ایجاد فضای رقابتی برای بنگاه های خصوصی بوده و از این طریق کارایی بنگاه ها نسبت به بخش عمومی ارتقا پیدا می کند. در این بین، مسلما یکی از اولیه ترین الزامات خصوصی سازی، پیش بینی و تمهید بسترهای مناسب قانونی است. چرا که اساسا یکی از ویژگی ها و مشخصه های دولت مدرن، حاکمیت قانون است و بدون وجود صلاحیت ها و اختیاراتی که قانون برای قوه مجریه ترسیم می کند، قوه مجریه حق هیچ گونه اقدام اجرایی کلانی را ندارد. به طور کلی فرایند خصوصی سازی از حیث حقوقی باید حاوی دو گونه دگرگونی باشد، دگرگونی در ساختار مالکیت و دگرگونی در حوزه های تصمیم گیری و نظارت و مسلما هر دوی این دگرگونی ها در بستر تصویب قوانین جدید با تغییر و یا القای قوانین موجود تحقق می یابد.

کلیدواژه ها

خصوصی سازی، قوانین، حقوق مالی، بانکداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.