بررسی و تبیین شاخص های اعتماد به پلیس
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی، دوره: 14، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_POK-14-1_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 405
نویسندگان
کارشناس ارشد فرماندهی و مدیریت انتظامی
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی
چکیده
جلب اعتماد برای سازمان هایی که در ارتباط مستقیم با مردم هستند و به همکاری و مشارکت آنها نیاز دارند، بسیار ضروری است. نیروی انتظامی به واسطه حضور در همه عرصه های اجتماعی و ارتباط مستقیم با همه اقشار، در حوزه های دوگانه امنیت انتظامی و خدمات انتظامی به اعتماد و در نتیجه مشارکت مردم نیاز فراوان دارد. در همین راستا، برای انجام ارزیابی عملکرد پلیس (مبتنی بر معیارهای علمی)، شناسایی و اولویت بندی شاخص های اعتماد به پلیس ضرورت می یابد. از همین رو در این مقاله با مطالعه اسنادی- کتابخانه ای به روش اکتشافی و با بهره گیری از آراء و دیدگاه های اندیشمندان و صاحب نظران بنام داخلی و خارجی، شاخص های اعتماد به پلیس بررسی و شناسایی شده است. سپس با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که روایایی و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ و مراجعه به دیدگاه های خبرگان انتظامی تایید شده بود، این شاخص ها تایید نهایی و اولویت بندی شد. نتایج نشان می دهد به ترتیب عناصری چون، مشارکت در امور انتظامی؛ احساس امنیت؛ رضایت از پلیس؛ تعامل با پلیس؛ قانون پذیری (عمل به مقررات انتظامی)؛ اقتدار پلیس و امید به آینده به عنوان شاخص های اعتماد به پلیس مطرح می باشند.کلیدواژه ها
اعتماد/ شاخص/ پلیس/ مشارکت اجتماعی/ احساس امنیتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.