ردیابی انسان در شرایط وجود مانع برای کاربرد در شرایط زلزله و ریزش آوار با استفاده از شبکه عصبی کانولوشنال

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی تازه های مهندسی برق و کامپیوتر ایران
  • کد COI اختصاصی: COMCONF08_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین بصیرفسایی

دانشکده فنی و مهندسی، واحد تهران شمال، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

مهدی جوانمرد

سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

در سالهای اخیرپردازش تصویر رشد بالایی کرده است. تاثیراین پیشرفت در بسیاری از حوزه ها بخصوص حوزه پزشکینمود بیشتری پیدا کرده است. تشخیص انسان در حوزه امداد و نجات کار زیادی صورت نگرفته است و یکی از چالش هایپیش رو به شمار می رود. تشخیص جامعه موضوع چالش برانگیز در تحلیل شبکه های اجتماعی به حساب می آید.الگوریتم شبکه عصبی کانولوشنال یکی از کارآمدترین ابزارهای پردازش تصویر است که توانایی بالایی در حوزه های مختلفاز خود نشان داده است. تشخیص انسان در شرایطی که در زیر آوار است کار پرچالشی است زیرا همواره مانعی در جلوی آنوجود دارد که اجازه دیده شدن کامل آن را نمی دهد. تحت این شرایط سیستمی باید طراحی کرد که تنها با دیدن بخشکوچکی از بدن شخص به درستی وجود او را تشخیص دهد. از اینرو در این کار با در دست داشتن دادگانی شامل تصاویرافرادی که در زیر آوار قرار داشتند سعی شد تا این سیستم پیاده سازی گردد. برای رسیدن به این هدف تعداد زیادی ازمقالات مطالعه شد و روش درست چیدمان لایه ها و همچنین طریقه آموزش انتخاب گردید. در این کار سعی شد تاشبکه ی از پیش آموزش داده شدهای انتخاب گردیده و عمل بازآموزی بر روی آن صورت گیرد تا نیاز به حجم بالایی ازدادگان نباشد. به همین دلیل از یک شبکه بر روی دادگان CIFAR آموزش داده شد و سپس با استفاده از دادگان مورداستفاده در این کار وزن ها بروز شدند. در این حالت سیستم توانست به خطایی در حدود ۶ درصد دست یابد که با توجه به انتخاب ۶۰ تصویر برای آموزش سیستم درصد کارایی قابل قبولی است.

کلیدواژه ها

پردازش تصویر در امداد و نجات، تشخیص انسان، شبکه های کانولوشنال، یادگیری عمیق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.