رمزنگاری تصویر مبتنی بر آشوب با ترکیب الگوریتم بهینه سازی ذرات و الگوریتم ژنتیک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی تازه های مهندسی برق و کامپیوتر ایران
  • کد COI اختصاصی: COMCONF08_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده صادقیان

کارشناسی ارشد، معماری سیستم های کامپیوتری، موسسه آموزش عالی ادیبان

چکیده

داده های تصویری همواره بیشترین اطلاعات را در کوتاه ترین زمان به مخاطب منتقل می کنند؛ امروزه با پیشرفت علمداده های تصویری به عنوان زبان مشترک جوامع مختلف پرکاربردترین و در بعضی موارد تنها راه ارتباطی است. یکی ازدغدغه های اصلی پس از رواج داده های تصویری، امنیت آن است؛ زیرا به دلیل حجم زیاد، همبستگی بالای بین پیکسل هایهمجوار و نیاز به پردازش بلادرنگ نمی توان از الگوریتم های رمزنگاری داده های متنی استفاده کرد. به علت ویژگی هایمنحصر به فرد توابع آشوب، همچون حساسیت به مقادیر اولیه، تصادفی بودن و سادگی در پیاده سازی، روش های موثرتریبرای سرعت، امنیت و کیفیت رمزنگاری فراهم می کند. در این مقاله یک روش رمزنگاری مبتنی بر آشوب با الگوریتم هایژنتیک و ازدحام ذرات با هدف بهبود امنیت، حفظ ویژگی های تصاویر، مطرح شده است. در روش الگوریتم بهینه سازیذرات و ژنتیک، تصادفی بودن، غیر قابل پیش بینی بودن، حساسیت اولیه و عملگر آشوب آورده شده تا متغیر آشوب به یکدامنه متغیر بهینه سازی نگاشت خطی شود. با این کار از جستجوی راکد جلوگیری شده و کمبود الگوریتم بهینه سازیذرات و ژنتیک جبران می شود. مجموعه تصاویر مورد استفاده، شامل تصاویر استاندارد در نرم افزار متلب هستند. نتایجکمی و کیفی بدست آمده از پیاده سازی و محاسبه پارامتر PSNR این روش نشان میدهد که روش پیشنهادی این مقالهجواب مناسبی در مقایسه با روش های مشابه برای حذف واترمارک داده است و در حفظ گوشه ها و ویژگی های تیز تصویربهتر عمل کرده است.

کلیدواژه ها

رمزنگاری تصویر، آشوب، الگوریتم ژنتیک و الگوریتم ازدحام ذرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.