نهان کاوی گفتار در کانال های صوتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی تازه های مهندسی برق و کامپیوتر ایران
  • کد COI اختصاصی: COMCONF08_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز پدرامی پور

چکیده

نهان نگاری دانش پنهان سازی داده در پوشش فایل های قابل حمل مانند صوت، تصویر، ویدئو و ... است. کشفدستکاری در فایل ها و حفاظت از حقوق مالکیت معنوی نمونه هایی از کاربرد این دانش در دنیای فنآوری اطلاعات است. باتوجه به گسترش روز افزون دانش نهان نگاری دائما شاهد ارائه روش ها و الگوریتم های جدیدی هستیم که در آنها سعیمی شود ویژگی های آماری و ظاهری فایل های نهان نگاری شده تا حد ممکن مشابه فایل اصلی باشند. نهان کاوی از روشهاو متدهای مختلفی مانند حملات ادراکی، آماری، هیستوگرام و امضا محور به منظور شناسایی و کشف دستکاری و تغییراتدر فایل های قابل حمل استفاده می نماید. با توجه به میزان گسترده استفاده از فایل های صوتی گفتاری در اینترنت، استفادهپیام رسانه ا و شبکه های اجتماعی متعدد از این قالب و همچنین نوع فرمت و ساختار فایل های صوتی گفتاری می توانند بهعنوان یکی از بهترین قالب ها برای نهان نگاری حجم قابل توجهی از داده مورد استفاده قرار بگیرند. از این رو نیاز است تامتدها و الگوریتم های جدید برای نهان کاوی در این زمینه ارائه گردند. در این مقاله قصد داریم ابتدا روش های نهان نگاریارائه شده را از جنبه های مختلف آن به لحاظ سرعت، ابعاد پردازشی، پایگاه داده مورد استفاده، میزان منابع سیستمیموردنیاز و دقت عملکرد بررسی نموده و نهایتا موثرترین روش را شناسایی نماییم.

کلیدواژه ها

نهان کاوی گفتار، پردازش سیگنال صوتی، پردازش سیگنال گفتار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.