نسبی گرایی در ژئومورفولوژی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های جغرافیای طبیعی، دوره: 49، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JPHGR-49-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین رامشت

دکتری ژئومورفولوژی، استاد دانشکده علوم جغرافیایی و برنامه ریزی، دانشگاه اصفهان

امیر صفاری

دکتری ژئومورفولوژی، دانشیار دانشگاه خوارزمی

امیر کرم

دکتری ژئومورفولوژی، دانشیار دانشگاه خوارزمی

عبرت محمدیان

دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی، دانشگاه خوارزمی

چکیده

تغییر بینش پژوهشگران نقطه عطفی در تغییر ادبیات، منطق حاکم بر پژوهش، و حتی نوع ریاضیاتی است که آن ها در پژوهشهای خود به کار میگیرند. بنابراین، شناخت ریشههای نظری روشها کمک موثری است در درک بهتر پژوهشگر دارد. نسبیگرایی از مفاهیمی است که ابعاد مفهومی متعددی دارد. به طور کلی، دیدگاهی است در شناختشناسی که الزام قطعیت را نفی، دلالت را جایگزین علیت، و دال و مدلول را جایگزین اصل علت و معلول میکند. نسبیگرایی همان اندازه در اندیشه سوفسطائیان و هرمونتیستها مطرح است که در میان دانشمندان علوم تجربی، معرفتشناسی سیستمی، ترامتنیت، و عرفان و اشراق دیده میشود. این مطالعه برگرفته از رسالهای در دانشگاه خوارزمی است. در این مطالعه، با روش تحلیل گفتمان، دیدگاه هفت شخصیت برجسته در حوزه معرفت هرمنوتیک، علمی، سیستمی، ترامتنیت، و عرفان و اشراق درباره نسبیگرایی بازخوانی و با آنچه گیلبرت در ژئومورفولوژی نسبیگرایی نامیده، مقایسه شده است. نتایج این پژوهش نشان میدهد:

کلیدواژه ها

ژئومورفولوژی, سیستم, گیلبرت, نسبیت, نسبیگرایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.