بررسی اثر اسانس مرزه بر مهار رشد قارچ Botrytis cinerea عامل پوسیدگی خاکستری توت فرنگی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_613
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2025
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم بهداد

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

نعمت اله اعتمادی

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان

ابراهیم بهداد

عضو هیات علمی نیمه وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)

حسین زینلی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان

چکیده

قارچ Botrytis cinerea عامل بیماری پوسیدگی خاکستری توت فرنگی مخصوصاً پس از برداشت میوه است و اغلب هنگام حمل میوه یا نگ هداری محصول در مراکز توزیع بروز م یکند. این بیماری در بیشتر کشورهای جهان شیوع دارد. در ایران به علت عدم اجرای رو ش های نوین برداشت، بسته بندی و وسیله نقلیه سردخانه دار خسارت بیماری بعد از برداشت محصول بسیار زیاد است و گاهی تا 20 درصد محصول از بین م یرود. برای جلوگیری از رشد قارچ و کنترل آن آزمایش اثر ضد قارچی اسان س مرزه Satureja hortensis روی قارچ مهم بیماریزای Botrytis cinerea در آزمایشگاه روی محیط کشت PDA با غلظتهای 100 - 200 و ppm 300 هر تیمار در قالب چهار تکرار در آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان بررسی گردید. نتایج نشان داد که بهترین غلظت ppm 200 به عنوان حد مرز مهار قارچ بود. در آزمایش پس از برداشت اسانس مرزه روی میوه برداشت شده توت فرنگی مورد بررسی قرار گرفت. میوه ها پس از ضد عفونی سطحی توسط محلول هیپوکلرید سدیم 5/ 2 درصد توسط سوسپانسیون اسپور 106 قارچ Botrytis آلوده شدند و پس از یک ساعت با غلظت های 100 ، 200 و ppm 300 اسانس مرزه آغشته شدند نتایج نشان داد که غلظت ppm 200 بهترین کنترل را روی مهار Botrytis cinerea دارد

کلیدواژه ها

اسانس مرزه، قارچ Botrytis cinerea ، توت فرنگی، پس از برداشت، PDA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.