اوراق بدهی، چالش ها و راهکارهای توسعه آن جهت حمایت از رونق تولید

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش مالی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: CIIF05_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عارف علیقلی پور

کارشناسی ارشد حقوق مالی، دانشگاه تهران

میثم زارع زاده

کارشناسی ارشد مهندسی مالی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

یکی از اهداف مهم اقتصاد مقاومتی، مردمی شدن اقتصاد است، که این هدفمهم می تواند از طریق بازار سرمایه محقق شود. از طرفی مهمترین مشکلاتاقتصادی و رکود حاکم بر بخشهای مولد اقتصادی و فضای کسب و کار درایران، تامین منابع مالی است. در این پژوهش با معرفی ظرفیت های بازار بدهیدر مردمی سازی اقتصاد، بررسی عوامل موثر بر عدم مشارکت مردم در بازارسرمایه و نیز راهکارهای بهینه جهت مشارکت آحاد مردم و همچنین بررسیچالش های پیش روی بخش خصوصی در تامین مالی از بستر بازار بدهی، بیشاز پیش به نقش حیاتی بازار بدهی در نظام تامین مالی، تحقق اهداف اقتصادمقاومتی و مردمی سازی اقتصاد پرداخته شده است. اگرچه بازار سرمایه باطراحی و ارائه ابزارهای نوین مالی همچون: اوراق مشارکت، صکوک استصناع،اجاره، مرابحه، سلف موازی، منفعت و اسناد خزانه اسلامی و... نقش حیاتی درتوسعه تامین مالی اسلامی در ایران ایفا می کند، اما حلقه مفقوده تعمیق بازاربدهی را می توان در عدم مردمی سازی و هدایت منابع مالی آحاد مردم به سمت بازار بدهی و وجود چالش های تامین مالی از بستر بازار برای بخش خصوصی دانست.

کلیدواژه ها

مردمی سازی اقتصاد، اقتصاد مقاومتی، بازار بدهی، بازار سرمایه، ابزارهای نوین مالی، تعمیق بازار بدهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.