درس پژوهی: رسم ارتفاع مثلث و متوازی الاضلاع کتاب ریاضی پایه چهارم دبستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF01_644
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4975
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره سالاری

صغری ذاکری

فاطمه شریفی

چکیده

درحقیقت هرفعالیت آموزشی که درکلاس صورت می گیرد.نحوه ی نگرش معلم رادرموردیادگیری بیان می کند.باورهای معلمان چه درست وچه نادرست برآن چه که درکلاس درس اتفاق می افتد.تاثیر به سزایی دارد.بنابراین مطالعه ودرک هوشمندانه ای ازچگونگی یادگیری ریاضیات توسط کودکان برای هرمعلم ابتدایی درالویت قراردارد. جستار پیش رو ،حاصل این عشق و احساس وظیفه ی توامان است. پژوهش حاضر نمونه ای از درس پژوهی با رویکرد کیفی تحت عنوان آموزش رسم ارتفاع که در پایه ی چهارم دبستان شاهد شهید یوسف عسکری اجرا شده است.از آن جایی که دانش آموزان در رسم ارتفاع با مشکلاتی مواجه بودند و همچنین در فهم درست ارتفاع و قاعده اطلاعات کافی را ندارند و تعداد ارتفاع و تعداد قاعده در شکل را نمیدانند و دلیل آن عدم آموزش کارآمد می باشد اعضای گروه بر آن شدند تا کتاب ریاضی و درس چارم را جهت درس پژوهی انتخاب کنند و روی راهکار های اساسی و بنیادی جهت رفع این مشکل به صورت جدی کار کنند .در تدریس این درس از روش های ساخت گرایی که از روش های فعال تدریس می باشد از رویکرد قصه گویی و فعالیت گروه ی بین فراگیران استفاده شده است.از جمله نتایج به دست آمده: با بهره گیری از روش ساخت گرایی می توان حس کنجکاوی و مهارت کار گروه ی را در دانش آموز ارتقا بخشید و او را تا رسیدن به فهم درست از ارتفاع هدایت نمود. به گونه ای که بتواند ارتفاع ها را در اشکال مثلث و متوازی اضلاع تشخیص داده و به درستی رسم کند. در این مسیر به کارگیری از تولید محتوای الکترونیکی یادگیری را تسه یل کرده و همواره برای مرور دانش آموز در دسترس خواهد بود.

کلیدواژه ها

ارتفاع،مثلث،متوازی الاضلاع،ابزارآموزشی(کاردستی)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.