تاثیر تمرینات ژیمناستیک بر کارکردهای اجرایی و حسی حرکتی کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
- کد COI اختصاصی: EBRCCONF01_535
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 678
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی
کارشناسی علوم تربیتی
چکیده
اختلال هماهنگی رشدی وقتی رخ میدهد که در رشد مهارتهای حرکتی تاخیر بیفتد، یا در انجام حرکات هماهنگ مشکلاتی بروز کند، عملکرد کودک مبتلا به این اختلال در فعالیتهای روزمرهای که نیازمند هماهنگی حرکتی است، پایین تر از سطح مورد انتظار برای سن و هوش اندازه گیری شده آن است و به دلیل بیماریهای جسمانی و روانشناختی نیست. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیرات احتمالی تمرینات ژیمناستیک بر کارکردهای اجرایی و حسی - حرکتی در کودکان پسر دارای اختلال هماهنگی رشدی ۸ تا ۱۰ ساله شهر پارس اباد بود.مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی بود. از بین تمامی مراجعه کننده ۳۴ کودک دارای اختلال هماهنگی رشدی ۱۰-۸ ساله که در سال ۱۳۹۹ به کلینیک های کاردرمانی و توانبخشی شهر پارس اباد مراجعه کردند، به صورت در دسترس و هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش ۱۹ نفر و کنترل ۱۵ نفر قرار گرفتند. ابزار تحقیق جهت غربال، پرسشنامه اختلال هماهنگی رشدی و آزمون هوش ریون بودند. همچنین جهت ارزیابی متغیرهای وابسته از پرسشنامه ی عصب- روانشناختی کانرز استفاده شد. سپس گروه آزمایش برنامه حرکتی مداخله ای ژیمناستیک را برای هشت هفته دریافت کردند. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از MANCOVA در سطح معنا داری ۳ ۰.۰۵ با کمک نرم افزار spss۱۶ انجام شد.یافته ها: بین دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری در تمامی متغیرهای کارکردهای اجرایی ۳ ۰.۰۵)، (F=۴۹۲.۴۵۴a و حسی – حرکتی ۳ ۰.۰۵)، (F=۲۸۵.۶۸۳a مشاهده شد.نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که برنامه تمرینی ژیمناستیک می تواند بر بهبود کارکردهای اجرایی و حسی - حرکتی کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی موثر باشد. از این رو به مهدهای کودک و مدارس پیشنهاد می شود که با استفاده از تمرینات ژیمناستیک می توان به کاهش اختلال هماهنگی رشدی در این کودکان کمک کرد.کلیدواژه ها
اختلال هماهنگی رشدی، کارکردهای اجرایی، کارکردهای حسی- حرکتی، ژیمناستیکمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.