تاثیراستفاده از مخمر سلنیوم در دوره انتقالی گاوهای هلشتاین بر روی عملکرد گوساله های تازه متولد شده
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_374
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 652
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان
استادیاران بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خ
استادیاران بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خ
استادیاران بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خ
چکیده
یک گوساله سالم از تغذیه و مدیریت صحیح گاو آبستن در دوره بارداری، بدست می آید. تغذیه نامناسب می تواند برتوسعه جنین گوساله تاثیربگذارد و سبب افزایش بیماری و مرگ و میر گوساله های تازه بدنیا آمده شود. با توجه به نقش مهم سلنیوم در رشد و سلامتی گوساله، تحقیقحاضر به منظور بررسی اثرات استفاده ازمخمر سلنیوم در دوره انتقالی گاوهای هلشتاین بر روی عملکرد گوساله های تازه متولد آنها صورتگرفت. بدین منظور 40 رأس گاو شیری انتظار زایمان از 3 هفته قبل از زایمان در قالب یک طرح آزمایشی کاملاً تصادفی به دو گروه 20 تایی تقسیم شدند: : گروه شاهد با جیره فاقد مخمر سلنیوم و گروه آزمایش با جیره ی حاوی 300 میلی گرم مخمر سلنیوم در هرکیلوگرم ماده خشکجیره در هر روز به ازای هر رأس گاو تغذیه شدند. بعد از زایمان گاوها و متولد شدن گوساله ها، هر کدام از گروه های 20 تایی به دو گروه 10تایی تقسیم شده که در گروه آزمایش، یکی از گروه های 10 تایی از جیره فاقد مخمر سلنیوم تغذیه شدند (تیمار 1) و گروه دیگر از زمان تولد تا 8 هفتگی مخمر سلنیوم را به مقدار 300 میلی گرم در هرکیلوگرم ماده خشک جیره مصرفی در هرروز دریافت کرد (تیمار 2). در گروه شاهد، یکی ازگروه های 10 تایی از زمان تولد تا 8 هفتگی مخمر سلنیوم را به مقدار 300 میلی گرم در هرکیلوگرم ماده خشک جیره مصرفی در هرروز دریافتنمود (تیمار 3) و گروه دیگر از جیره فاقد مخمر سلنیوم تغذیه شدند.. نتایج آزمایش نشان داد که افزودن مخمر سلنیوم تاثیر معنی داری بر مصرفخوراک کل دوره نداشت ( 05 / P > 0 ). تیمارهای 2 و 3 در مقایسه با تیمار 1 بطور معنی داری ( 05 / P < 0 ) دارای افزایش وزن بالاتری در کل دوره آزمایش بودند. ضرایب تبدیل غذایی بین تیمارهای 2، 3 و شاهد مشابه بود ولی تیمار 1 از ضریب نبدیل بالاتری برخوردار و از نظر آماری معنیدار بود ( 05 / P < 0 ). با توجه به عملکرد بهتر تیمار 3، می توان نتیجه گرفت که استفاده از مخمرسلنیوم در دوره بعد از تولد باعث بهبود افزایش وزنو ضریب تبدیل غذایی می شودکلیدواژه ها
مخمر سلنیوم، گوساله، مصرف خوراک، افزایش وزنمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.