بررسی تغییرات تراز دریا در اثر پارامترهای اقلیمی با استفاده از الگوریتم درخت تصمیم در سواحل شمالی دریای عمان (مکران ساحلی)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های جغرافیای طبیعی، دوره: 51، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JPHGR-51-1_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 313
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه جغرافیای طبیعی، دانشکده علوم جغرافیایی و برنامه ریزی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
دانشیار، گروه جغرافیای طبیعی، دانشکده علوم جغرافیایی و برنامه ریزی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
استادیار، گروه جغرافیای طبیعی دانشکده دفاع ملی، دانشگاه عالی دفاع ملی، تهران، ایران
استاد، گروه مدیریت راهبردی، دانشکده دفاع ملی، دانشگاه عالی دفاع ملی، تهران، ایران
چکیده
برخی عناصر اقلیمی، مانند دمای هوا، فشار هوا، و سرعت باد، در زمره شدیدترین تغییرات کوتاهمدت تراز سطح آب قرار میگیرد. در این پژوهش، تغییرات تراز آب بر پایه دادههای ایستگاه هواشناسی و ایستگاه ثبت جزرومد با هدف ارزیابی کارآیی از مدل درخت تصمیمگیری (آنالیز غیرخطی) در برآورد و چگونگی اثرهای پارامترهای مستقل بارومتری، نیروی باد، و دمای هوا بر پیشبینی روند پارامتر وابسته میانگین تراز دریا (MSL) سواحل شمالی دریای عمان (مکران ساحلی- جنوب شرق ایران) در ایستگاههای جزرومدی مناطق جاسک و چابهار در یک دوره بیستساله (۱۹۹۷-۲۰۱۶) ارزیابی و محاسبه شده است. براساس رابطه مدل نهایی در منطقه جاسک ((۷۱/۰)W ۲۰۸/۷ + (۱۹۵/۰) P ۰۹۲/۱۱ – (۱۰۲/۱) T ۶۱۹/۵+ ۱۹۷/۱۳MSL=) و در منطقه چابهار ((۳۱۶/۰) W۷۷۶/۲+(۸۷/۰) P۵۹۶/۱-(۰۸۹/۱) T۵۲۹/۱+۵۲۰/۴MSL=) حاصل از الگوریتم درخت تصمیمگیری در پیشبینی MSL با استفاده از دادههای موجود تا ۹۵درصد قابل اطمینان است. با توجه به دامنه نوسان جزرومد، به طور متوسط، در منطقه چابهار ۱ تا ۵/۱ متر و در منطقه جاسک بیش از ۳ متر برابر بازه زمانی بهدستآمده در نمودارها با بررسی اجمالی اشکال ژئومورفولوژیکی در منطقه مطالعاتی از لحاظ آثار مورفولوژیک و داغ آب نیز بهخوبی مطابقت مینماید.کلیدواژه ها
الگوریتم درخت تصمیم, تراز دریا, سواحل شمالی دریای عمان (مکران ساحلی), شاخصهای اقلیمیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.