الزامات تئوریک بازدارندگی منطقه ای جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه روابط خارجی، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FRQ-1-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد قاسمی

چکیده

بازدارندگی منطقه ای یکی از مهم ترین تئوری های روابط بین الملل و مطالعات استراتژیک به ویژه پس از جنگ سرد و سقوط اتحاد جماهیر شوروی است. در این دوره دولت ها با تهدیدات نوین روبه رو می باشند. بنابراین آنها نیازمند طراحی سیستم هایی هستند که مدیریت و کنترل این تهدیدات را برعهده داشته باشند. سیستم بازدارندگی منطقه ای یکی از این سیستم هاست که خرده سیستم های منطقی و فیزیکی خاص خود را دارا می باشد همچنین مجموعه ای از فاکتور های پیچیده و پویا به خصوص موانع جغرافیایی، محدودیت های ساختاری، فناوری نظامی، ساخت بندی نیرو های نظامی و... وجود دارد که نوع سیستم بازدارندگی را شکل می دهد. در این راستا مقاله حاضر ضمن طرح سیستم بازدارندگی منطقه ای به تجزیه و تحلیل بازدارندگی منطقه ای جمهوری اسلامی ایران اقدام می نماید.

کلیدواژه ها

بازدارندگی, بازدارندگی منطقه ای, بازدارندگی شبکه ای, بازدارندگی غیرمستقیم, نظم منطقه ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.