مدیریت جمع آوری پسماندهای خانگی با کاربرد نرم افزارWAGS (مطالعه موردی منطقه ۲۲ شهرداری تهران)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 12، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-12-3_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا کرباسی

سید مسعود منوری

قاسمعلی عمرانی

لیلا ظاهری

چکیده

یکی از دستاوردهای انسان ساخت در چنگ اندازی به منابع طبیعی و رفع عطش سیری ناپذیر مصرف، تولید روزافزون انواع پسماندها در کمیت ها و کیفیت های مختلف است. اهمیت کنترل و حفظ بهداشت محیط زیست انسانی در جوامع شهری از یک سو و  ضرورت بالا بردن سطح بهره وری سیستماتیک در کلیه مراحل مدیریت پسماند از سوی دیگر، امروزه موجب گردیده است تا مدیریت کلانشهرهای دنیا استفاده از سیستم های جدید مدیریت اجرایی پسماندهای جامد را به عنوان وظیفه ملی و محلی، در دستور کار خود قرار دهد و در این چهارچوب با توجه به سیاست ها و راهبردهای علمی و عملی در نظر گرفته شده، برنامه ها و راهکارهای موثر را در زمینه سیستم های جمع آوری، حمل و نقل و پردازش تدوین نمایند و  سپس با استفاده از نرم افزار WAGS   کلیه بودجه مورد نیاز شهرداری منطقه ۲۲در طی ۱۵ سال آتی شامل سرمایه های مورد نیاز برای تامین ماشین آلات، برای تعمیر و نگه داری ماشین آلات، برای تامین هزینه های نیروی انسانی و... محاسبه گردید.نتایج تحقیق نشان می دهد که بیشترین هزینه های جمع آوری زباله به بخش نیروی انسانی تعلق دارد و به طور کلی درصد هزینه ها بدین شرح می باشد: هزینه های نیروی انسانی ۶۷/۷۳ %، سرمایه تامین ماشین آلات ۳۱/۱۶%، هزینه تعمیرات ۳۶/۶%، هزینه تامین سوخت ۷۱/۲%، و هزینه سایر  موارد۹۲/.% همچنین نتایج تحقیق نشان می دهد که کل هزینه های جمع آوری معادل ۴۴۱۴۰ میلیون ریال می باشد که تا سال ۱۳۹۹ نیاز به ۳۶۴۷۰ میلیون ریال سرمایه گذاری اضافی است. در حال حاضر هزینه جمع آوری و حمل به محل دفن به ازای یک کیلوگرم زباله۷۵ ریال می باشد. البته شایان ذکر است که این عدد در برگیرنده کلیه هزینه های نیروی انسانی، ماشین آلات جمع آوری، سوخت، تعمیرات می باشدکه در سال ۱۳۹۹ به ۸۱ ریال به ازای یک کیلوگرم خواهد رسید. نهایتا هزینه جمع آوری هر خانوار معادل   ۸۵۴۶۰ ریال در طول سال جمع بندی می شود.

کلیدواژه ها

مدیریت پسماند, جمع آوری, حمل و نقل, نرم افزار, WAGS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.