بررسی نقش شادی در مواجهه با پارادایم های نظری
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی معماری، عمران وشهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: BTCONF04_051
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 418
نویسندگان
دانشیار دانشکده ی معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده ی معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران
چکیده
در دهه اخیر موضوع شادی مورد توجه متخصصان علوم مختلف قرار گرفته است. حق زندگی، آزادی و شادمانی متعلق به تمامی انسان هاست. نگاه به داده های جهانی نشانگر وضعیت نامناسب ایران در زمینه شادی است؛ در صورتی که هنگامی جامعه ای سالم و متعادل خواهیم داشت که افراد بتوانند با برخورداری از سلامت روان در عرصه های اجتماعی به فعالیت بپردازند. امروزه اجماع پژوهشگران بر سر این است که خصوصیات ارثی احتمالا دلیل حداکثر ۵۰ درصد سطح شادکامی آدمی است اما ۵۰ درصد دیگر را رویدادها و موقعیت ها و انتخاب های اندیشیده تعیین میکنند و ظرفیت عظیمی برای انواع مداخله ی انسانی در بالا بردن سطح شادمانی افراد جامعه باقی می ماند؛ البته این سخن دال بر این نیست که همه باید به یک شکل به دنبال شادمانی باشند. تدوین اصولی خاص برای شادی منجر به خلق لذت ها و شادی های پوسته ای میشود. به همین علت در این پژوهش با نگاهی کل نگر، شادی در بستر پارادایم های نظری بررسی شد تا ابعاد متفاوت الگوهای زیستی انسان در ارتباط با شادی در نظر گرفته شود. یافته های تحقیق نشان می دهد حفظ آزادی های فردی و مدنی، تعلیم و تربیت، ایجاد تعادل در سرمایه ی اجتماعی و تقویت احساس امنیت برای ایجاد حس شادی در انسان ها دارای اهمیت اند. بر همین اساس نتیجه گرفته شد که با مداخله ی هدفمند بر اساس یافته های این پژوهش و با پایبندی به اصل فرصت برابر در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی می توان بستری منعطف برای ارتقا سطح شادمانی افراد جامعه فراهم کرد.کلیدواژه ها
شادی ، شادمانی ، پارادایم های نظریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.