بررسی مصرف خوراک روزانه جوجه های گوشتی با استفاده از مدل سازی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1678
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد محمدرضایی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

مجید طغیانی

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، اصفهان ، ا

عباسعلی قیصری

استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان.

مهدی طغیانی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان،

چکیده

یکی از خصوصیات جوجه های گوشتی سرعت رشد بالای آنها است، که توسط اشتهای زیاد آنها به غذا شکل م یگیرد. با این حال این موضوع که بهترین غلظت انرژی جیره غذایی جوجه های گوشتی چه مقدار است هنوز جای سوال دارد . امروزه متخصصین تغذیه با استفاده از مدل های آماری سعی در تخمین صحیحی از مقدار نیاز پرندگان به انرژی را دارند. در این بین اطلاع صحیح از مقدار مصرف خوراک روزانه پرنده در مراحل و شرایط مختلف رشد نیز امری ضروری است، زیرا با کمک گرفتن از آن می توان جیره هایی با غلظت مناسب انرژی را تنظیم و در اختیار پرنده قرار داد. همچنین بوسیل هی آن در بهر هگیری از انواع روش های محدودیت کمی و کیفی خوراک بهتر می توان مقدار تخصیص خوراک روزانه را کنترل نمود. با توجه به موارد ذکر شده در مورد اهمیت تخمین د قیق میزان مصرف خوراک روزانه جوجه های گوشتی و تاثیر آن برکاربردی ساختن مدل های تخمین انرژی مورد نیاز روزانه، با استفاده از داده های جداول مربوط به عملکرد سویه های راس 308 ، کاب 500 ، آربوراکرز و لوهمن چهار مدل رگرسیون درجه دوم جهت پیش بینی مقدار مصرف خوراک روزانه جوجه های گوشتی بر اساس تغییرات وزن بدن، طراحی و مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج حاصله منجر به تبیین چهار مدل درجه دو با ضریب تبیین بسیار بالا گردید. بدین ترتیب می توان چنین نتیجه گرفت که در سویه های مذکور همبستگی بسیار بالایی بین میزان مصرف خوراک و تغییرات روزانه وزن بدن در جوجه های گوشتی وجود دارد

کلیدواژه ها

مدل سازی، مصرف خوراک روزانه، وزن بدن، جوجه گوشتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.