مطالعه اثرات آب فاضلاب بر وضعیت خاک و سوق دادن آن به شرایط بیابانی شدن ( مطالعه موردی یزد )
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: هفتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
- کد COI اختصاصی: IREC07_387
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2990
نویسندگان
استادیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه یزد
استادیار دانشگاه یزد
کارشناس ارشد مدیریت مناطق بیابانی
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر آب فاضلاب بر بیابانی شدن اراضی در استان یزدصورت گرفته است ، بدین صورت که هم فاضلاب بیمارستانی و هم فاضلاب صنعتی از این نظرمورد مطالعه قرار گرفته . در رابطه با هریک از فاضلابها منطقه ای که با آب فاضلاب آبیاری می شد مشخص گردید و همچنین منطقه ای دیگر در کنار آن که با آب شهری آبیاری می شد تعیین شد و در حقیقت به عنوان دو تیمار، در نظر گرفته شد و سپس از خاک هر دو تیمار نمونه برداری صورت گرفت ، نمونه ها تحت آزمایش قرار گرفتند و فاکتورهای شوری، نسبت جذب سدیم، پتاسیم، ازت، فسفر، کلسیم، آهک و هوموس، سرب، کادمیم و آهن اندازه گیری شد . سپس آنالیز واریانس بر روی داده ها انجام شد ومواردی که در آن بین دو تیمار اختلاف معنی داری وجود داشت، مشخص شد . نتایج نشان دهنده این بود که فاضلاب بیمارستانی بر روی مواد تغذیه ای خاک تاثیری مثبت گذاشته است و ازاین لحاظ باعث غنی تر شدن خاک گشته است، ولی متاسفانه بر روی دو فاکتور شوری و نسبت جذب سدیم تاثیری منفی داشته است که اگربتوان این مسئله را حل کرد، می توان بیان کرد که فاضلاب بیمارستانی در مجموع برای آبیاری مناسب است . اما تحقیق روی فاضلاب صنعتی نشان دهنده نامناسب بودن این فاضلاب بر روی خاک است و در نهایت استفاده از این فاضلاب توصیه نمی شود، چراکه در درازمدت باعث سوق یافتن منطقه به سمت تخریب خاک و متعاقب آن حاکم شدن شرایط بیابانی می شود .کلیدواژه ها
بیابانزایی، فاضلاب بیمارستانی، فاضلاب صنعتی، آبیاری با آب فاضلاب، فاضلاب، استفاده مجدد از آباطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.