بازخوانی رهیافت توسعه روستایی مبتنی بر توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان
  • کد COI اختصاصی: UOT06_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 271
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم هاشم پور

عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه بین المللی امام خمینی،قزوین، ایران

عرفان رحیم پور

دانشجوی ارشد طراحی شهری، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، قزوین، ایران

علی ترکمانی قره ورن

دانشجوی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، قزوین، ایران

چکیده

توسعه روستایی فرآیندی است همه جانبه، موزون و درون زا که در چارچوب آن ظرفیت ها و توانایی های اجتماعات روستایی برای رفع نیازهای اساسی، مادی و معنوی و کنترل موتور بر نیروهای شکل دهنده نظام سکونت محلی (اکولوژیکی، اجتماعی، اقتصادی، نهادی و سرزمینی) رشد و تعالی می یابد. با توجه به نقش و جایگاه روستاها در فرایندهای توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در مقیاس محلی، منطقه ای، ملی و بین المللی و پیامدهای توسعه نیافتگی مناطق روستایی چون فقر گسترده، نابرابری فزاینده، رشد سریع جمعیت، بیکاری، مهاجرت، حاشیه نشینی شهری و غیره موجب توجه به توسعه روستایی و حتی تقدم آن بر توسعه شهری گردیده است. با برقراری تعادل مناسب بین امکانات اقتصادی شهر و روستا و نیز ایجاد شرایط مناسب برای مشارکت وسیع مردم در تلاش هایی که برای تو سعه ملی صورت می گیرد و بهره مندی از مواهب آن، گام بزرگی در جهت تحقیق تو سعه همه جانبه در بر خواهد دا شت. در توسعه رو ستایی باید به تو سعه پایدار توجه کرد. سیا ست های ا صولی تو سعه پایدار را می توان به چهار گروه تقسیم کرد: به حداقل ر ساندن م صرف منابع طبیعی تجدید ناپذیر - پایدار ساختن مصرف منابع تجدید پذیر - نگه دا شتن حد تولید ضایعات و آلودگی ها در میزان ظرفیت جذب محلی و جهانی - تامین نیازهای پایه انسانی و اجتماعی.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، توسعه روستایی، روستا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.