بررسی معیارهای انتخاب شبکه های جمع آوری فاضلاب نامتعارف در اجتماعات کوچک (مطالعه موردی بندرطاهری استان بوشهر)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 16، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-16-4_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه خان سفید

- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست- گرایش آب و فاضلاب، گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران (مسئول مکاتبات).

احمد ابریشم چی

استاد، دکترای منابع آب، گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف.

چکیده

زمینه و هدف: در انتخاب نوع شبکه جمع­آوری فاضلاب توسط یک مهندس طراح، در ابتدا بعد از مطالعه منطقه، بایستی موارد استفاده مشابه و نتایج بدست آمده از نوع شبکه انتخابی، بررسی گردد. در حال حاضر شبکه جمع­آوری­ فاضلاب ثقلی (شبکه متعارف) بطور گسترده­ای در اجتماعات کوچک کشور طراحی و اجراء می­گردد، که هزینه­های زیادی را در بر می­گیرد. لذا شناخت و استفاده از شبکه­های فاضلاب نامتعارف، شامل شبکه­های تحت­فشار، تحت­خلا، ثقلی با قطر کوچک و ساده­ شده، به­علت هزینه­های کمتر، لازم و ضروری است. روش بررسی: در این تحقیق اطلاعات از طریق مطالعه کتب و گزارشات شرکت­های مهندسین مشاور و استانداردهای داخلی و خارجی در زمینه شبکه­های جمع­آوری فاضلاب گردآوری و تجزیه و تحلیل گردیده و هر یک از انواع شبکه­های جمع­آوری و موارد استفاده از آن ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته. یافته­ها: طبق مبانی اطلاعات بدست آمده گزینه­های مختلف شبکه جمع­آوری فاضلاب روستای بندرطاهری استان بوشهر به­عنوان مطالعه موردی توسط نرم افزارهای Arc GIS, Arc Map  Sewer CAD , Auto CAD , طراحی شده و سپس با توجه به فهرست بهاهای مربوطه آنالیز و برآورد اقتصادی می­گردد. بحث و نتیجه­گیری: نتایج بررسی­ها نشان­دهنده برتری و انتخاب گزینه شبکه جمع­آوری فاضلاب ساده شده با توجه به شرایط خاص منطقه و معیار حداقل هزینه­های اجرایی و بهره­برداری- نگه داری، می­باشد.

کلیدواژه ها

شبکه جمع آوری فاضلاب نامتعارف, سیستم تحت فشار (PSS), سیستم تحت خلا (VSS), سیستم ثقلی با قطر کوچک (SDGS) و سیستم ساده شده (SS)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.