بررسی کارایی فرایند انعقاد پیشرفته درحذف اسید های هیومیک از آب
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 18، شماره: 5
- کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-18-5_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 297
نویسندگان
استاد گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی، اصفهان، ایران.
(مسوول مکاتبات): - استادیار مرکز تحقیقات بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی، کردستان، ایران،
استاد یار مرکز تحقیقات بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی، کردستان، ایران.
استاد مرکز تحقیقات بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی، کردستان، ایران.
چکیده
زمینه و هدف: اسید های هیومیک بخش عمده ای از مواد آلی طبیعی هستند که اثرات منفی بسیاری، بخصوص واکنش با کلر و ایجاد محصولات جانبی گندزدایی، را در آب ایجاد می نمایند. به همین دلیل روشهای حذف این مواد از آب بسیار مورد توجه قرار گرفته است. انعقاد پیشرفته یک فرایند ساده، مناسب و موثر برای حذف مواد هیومیک از آب به شمار می رود. روش بررسی: در این مطالعه کارایی فرایند انعقاد پیشرفته با استفاده از ماده منعقد کننده پلی آلومینیم کلراید در محدوده غلظت ۱تا ۲۰ میلیگرم در لیتر در مقیاس جار تست مورد بررسی قرار گرفته است. یافته ها: کربن آلی محلول، جذب اشعه ماوراء بنفش در طول موج ۲۵۴ ، جذب ویژه اشعه ماوراء بنفش و اسید هیومیک به عنوان شاخص های مواد هیومیک در غلظتی بین ۱/۰ تا ۵ میلیگرم بر لیتر در نمونه ها تعیین مقدار شدند. نتیجه گیری: یافته های بدست آمده حاکی از بالا بودن شاخص جذب ویژه اشعه ماوراء بنفش این آب بوده که لزوم بکارگیری انعقاد پیشرفته را برای این آب نشان می دهد. همچنین بر اساس یافته های حاصله کارایی فرایند انعقاد پیشرفته برای حذف اسید های هیومیک ۵۲ درصد ، برای کربن آلی محلول ۴۳ درصد و جذب اشعه ماوراء بنفش در طول موج ۲۵۴ نانومتر ۵۷ درصد بدست آمد. بحث و نتیجهگیری: نتایج نشان می دهد که فرایند انعقاد پیشرفته با این ماده منعقد کننده، کم هزینه، مناسب و دارای کارایی خوبی می باشد و قادر است مواد هیومیکی را بدون کاهش کارایی حذف کدورت تا حدی مطلوب کاهش دهد.کلیدواژه ها
اسید هیومیک, انعقاد پیشرفته, کربن آلی محلول, پلی آلومینیم کلرایداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.