تخمین شماره منحنی رواناب با استفاده از سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی (مطالعه موردی : حوضه آبریز کامه)

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: هفتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC07_367
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1772
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل اکبرپور

عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند

محمدباقر شریفی

استادیار دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

پیشرفتهای علمی و فن آوری جدید سنجش از دور باعث درک بهتر عوارض فیزیکی زمین جهت فرآیندهای هیدرولوژیکی و مدلسازی هیدرولوژیکی در مقیاس بزرگ شده است. در این مقاله هدف تهیه نقشه شماره منحنی رواناب با اسفتاده از تصاویر ماهواره لندست و سیستم اطلاعات جغرافیایی به منظور محاسبه رواناب در حوضه آبریز کامه می باشد. حوضه آبریز کامه در استان خراسان و در شمال شهرستان تربت حیدریه واقع شده است. ابتدا نقشه کاربری اراضی با استفاده از داده های ماهواره لندست (ETM+) با روش فازی تهیه گردید. سپس نقشه وضعیت مراتع با کمک شاخص تسلدکپ تهیه و مراتع به سه کلاس متوسط، فقیر و خیلی فقیر تقسیم شدند. با کمک نقشه های خاک، شیب، تشکیلات زمین شناسی و بازدیدهای صحرائی نقشه گروه های هیدرولوژیکی تهیه و با استفاده از جدول SCS و نرم افزار ArcView نقشه شماره منحنی رواناب تهیه گردید. شماره منحنی های حاصل در برآورد رواناب حوضه مورد استفاده قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

سنجش از دور ، سیستم اطلاعات جغرافیایی ، شماره منحنی رواناب ، گروههای هیدرولوژیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.