واکاوی قابلیت های توسعه گردشگری پایدار (مطالعه موردی: شهرستان دالاهو)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس علمی رهیافت های نوین در علوم انسانی ایران
  • کد COI اختصاصی: ASOCONF06_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 253
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام فتحی

دانش آموخته دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه شهید بهشتی تهران

کتایون ایوانی

کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه پیام نور ، واحد روانسر

چکیده

گردشگری یکی از واقعیت های اقتصادی- اجتماعی انکار ناپذیر دنیای کنونی ماست. این فعالیت پاسخی است به نیازهای درونی انسانها جهت تمدد اعصاب، استراحت، آشنایی با فرهنگ ها و بهره مندی از زیبایی ها. ولی باید توجه داشت که گردشگری نظام پیچیده ای است که رقابت در عرصه آن بدون انجام تمهیدات لازم و بدون درک نیازها و اقتضائات آن غیر ممکن خواهد بود. چرا که توسعه گردشگری مستلزم نگرشی جامع و سیستماتیک به همه عناصر تشکیل دهنده آن و روابط متقابل مبداء و مقصد می باشد. در ایران بطور کلی از جمله درشهرستان دالاهو علیرغم برخورداری از جاذبه های متعدد و در بعضی موارد کم نظیر، اقدامات مناسبی که بتواند موجبات توسعه نظام گردشگری و جلب رضایت گردشگران را فر اهم آورد، صورت نگرفته است. به همین منظور در این تحقیق سعی گردیده است برای غلبه بر مشکلات کالبدی نظام گردشگری منطقه امکانات و موانع توسعه گردشگری آن شناسایی و راهکارهای مناسب ارایه گردد. پژوهش حاضر با روشی توصیفی - تحلیلی مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای به ارزیابی پتانسیل های گردشگری سکونتگاههای روستایی برای ارتقاء شاخصهای توسعه گردشگری پرداخته است. این تحقیق برآن است تا در راستای پاسخ به سوالات تحقیق به شناسایی پتانسیل های گردشگری و در نهایت ارائه راهکارهایی برای تحول بخشیدن در توسعه گردشگری جهت دستیابی به توسعه منطقه باشد. نتایج تحقیق نشان می دهد پتانسیل های گردشگری سکونتگاه روستایی در زمینه های طبیعی، فرهنگی، کشاورزی و غیره می تواند در توسعه روستایی نقش موثری ایفا نماید.

کلیدواژه ها

توسعه، گردشگری ، گردشگری پایدار، شهرستان دالاهو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.