بررسی دمای خنثی در ساختمان های مسکونی چند طبقه در شیراز با استفاده از شاخص های PMV و AMV

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 22، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-22-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد عیالی

دکتری معماری، گروه معماری، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

هادی کشمیری

دانشیار معماری، گروه معماری، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران (مسوول مکاتبات)

خسرو موحد

دانشیار معماری، گروه معماری، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

چکیده

زمینه و هدف: از آن­جا که سطح توقعات افراد و نیاز آن­ها به ایجاد شرایط آسایش در محیط­های مختلف روز­به­روز محسوس­تر می­شود، بنابراین اقلیم و شرایط محیطی، تاثیر روانی و فیزیکی اجتناب ناپذیری بر شرایط آسایش انسان دارند. لذا تعیین محدوده­ی آسایش حرارتی برای هر منطقه­ی اقلیمی در انحای مختلف ساخت، ضروری به نظر می­رسد. هدف از این پژوهش، شناسایی محدوده­ی آسایش حرارتی فضاهای داخلی ساختمان­های مسکونی چند طبقه با استفاده از شاخص­های پیش­بینی متوسط نظرات و متوسط نظرات واقعی است. در این راستا پژوهش پیش رو به این سوال پاسخ خواهد داد که:  دمای خنثی در ساختمان­های مسکونی چند طبقه در شیراز در فصل گرم به چه میزان است؟ روش بررسی: در این پژوهش، از روش­های تحقیق مختلف با توجه به جنبه­های گوناگون آن استفاده شده است لیکن مراحل اجرایی پژوهش در دو بخش "گردآوری داده و اطلاعات" و "تجزیه و تحلیل" جداسازی ­شد. داده­ها و اطلاعات مورد نیاز این پژوهش حال­نگر، براساس روش تجربی و میدانی به دو روش اصلی پرسش­نامه و اندازه­گیری متغیرها با استفاده از دستگاه­­های اندازه­گیری محیطی(Lutron LM-۸۰۰۰A و Extech T۳۰)، از نمونه­های واحدهای مسکونی جمع­آوری گردید و سپس با توصیف­های تحلیلی، استنتاجی و طبقه­بندی آن­ها احکام لازم صادر گردید. یافته­ ها: اغلب افراد در کلیه فضاهای مورد مطالعه احساس گرم بودن در مقیاس اشری را داشته­اند. دمای هوای فضاهای داخلی و میزان پیش­بینی متوسط نظرات و هم­چنین متوسط نظرات واقعی ضریب همبستگی افزایشی و مثبت وجود دارد. بحث و نتیجه­ گیری: نتایج تحقیق نشان می­دهد که رابطه­ی بین دمای هوای بیرون و دمای خنثی در ماه­های گرم دارای رابطه­ای خاص است که اختلاف جزیی با دیگر مطالعات جهانی دارد.

کلیدواژه ها

دمای خنثی, آسایش حرارتی, ساختمان های مسکونی چند طبقه, شیراز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.