تاثیر سطوح مختلف پروتئین در دوره رشد و تخم گذاری بر عملکرد و کیفیت تخم بلدرچین ژاپنی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 4، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_RAP-4-8_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز دستار

Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources

ماشاالله رحیمی رتکی

Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources

هادی غلامی

Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پروتئین در دوره رشد (۱ تا ۳۵ روزگی) و تخم­گذاری (۴۲ تا ۷۷ روزگی) بر عملکرد و خصوصیات کیفی تخم بلدرچین ژاپنی انجام شد. برای این منظور ۳۶۰ قطعه بلدرچین ژاپنی به چهار گروه تقسیم و تا ۳۵ روزگی با یکی از جیره­های حاوی ۲۰، ۲۲، ۲۴ و ۲۶ درصد پروتئین تغذیه شدند. پس از ۳۵ روزگی هر یک از این گروه­ها به سه زیر گروه تقسیم و تا پایان دوره تخم­گذاری با یکی از جیره­های حاوی ۱۸، ۲۰ و ۲۲ درصد پروتئین تغذیه شدند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد بلدرچین­های ژاپنی که در دوره رشد با جیره حاوی ۲۴ درصد پروتئین تغذیه شدند دارای کمترین مقدار ضریب تبدیل غذایی بودند که نسبت به جیره حاوی ۲۲ درصد پروتئین معنی­دار بود. در دوره تخم­گذاری بلدرچین­های ژاپنی که با جیره حاوی ۲۲ درصد پروتئین تغذیه شدند دارای وزن تخم بالاتری نسبت به گروه­های تغذیه شده با جیره­های حاوی ۲۰ و ۱۸ درصد پروتئین بودند. نتایج مربوط به کیفیت تخم نیز نشان داد رنگ زرده در بلدرچین­هایی که در دوره تخم­گذاری با جیره حاوی ۱۸ درصد پروتئین تغذیه شدند به طور معنی­داری مطلوبتر از دو گروه دیگر بود.

کلیدواژه ها

Japanese quail, Protein, Layer, Egg quality, بلدرچین ژاپنی, پروتئین, تخم گذاری, کیفیت تخم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.