استراتژی های انتخاب برای افزایش نرخ رشد در بلدرچین های ژاپنی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 6، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_RAP-6-12_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد احمدپناه

University of Guilan

نوید قوی حسین زاده

University of Guilan

چکیده

در این تحقیق، به منظور بررسی برنامه اصلاح نژادی مناسب برای بلدرچین­­های ژاپنی، برنامه­های مختلف شبیه­سازی شد. تابع هدف اصلاح نژدای شامل صفات وزن بدن و وزن تخم بود.  جهت بررسی استفاده از نشانگرهای ژنتیکی مرتبط صفت وزن لاشه از پنج برنامه اصلاح نژادی مختلف استفاده شد. پیش­بینی میزان پیشرفت ژنتیکی و نرخ هم­خونی به وسیله شبیه­سازی قطعی برنامه انتخاب تک مرحله­ای با نسل­های مجزا انجام شد. در برنامه اول تنها از فنوتیپ صفات وزن بدن و وزن تخم استفاده شد. در برنامه دوم، صفت وزن لاشه و در برنامه سوم نیز صفات غیرمستقیم لاشه از جمله وزن سینه و وزن پشت در شاخص انتخاب گنجانده شد. پاسخ ژنتیکی در هر دو حالت برای وزن بدن کاهش یافت. در برنامه­های انتخاب به کمک نشانگر، اطلاعات QTL که ۵، ۱۰، ۲۰ و ۵۰ درصد از واریانس ژنتیکی صفت وزن لاشه را توصیف می­کنند در تابع شاخص انتخاب در نظر گرفته ­شدند. در برنامه اول سهم QTL فرضی، در واریانس ژنتیکی وزن لاشه پنج درصد بود، پیشرفت ژنتیکی برای صفت وزن لاشه به میزان ۱/۳ درصد نسبت به حالت پایه افزایش نشان داد که این روند افزایشی برای حالات دیگر سهم واریانس QTL فرضی نیز مشهود بود، به گونه­ای که در حالت چهارم که ۵۰ درصد از واریانس ژنتیکی صفت وزن لاشه به وسیله QTL فرضی بیان شده بود این افزایش به ۴۲ درصد رسید. پاسخ ژنتیکی برای صفت وزن لاشه به مقدار قابل قبولی با توجه به مقادیر متفاوت واریانس ناشی از QTL افزایش یافت. بنابراین، استفاده از اطلاعات QTL منجر به افزایش دقت برآورد ارزش­های اصلاحی شده و می­توان کاندیداهای برتر از نظر ژنتیکی را با درجه اعتماد بالاتری گزینش نمود.

کلیدواژه ها

Simulation, Selection, Genetic Gain, Selection Strategies, Japanese Quail, شبیه سازی, انتخاب, رشد ژنتیکی, برنامه های اصلاح نژادی, بلدرچین ژاپنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.