تاثیر سطوح مختلف پودر کرم خاکی (Eisenia fetida) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پارامترهای خونی در جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 7، شماره: 13
  • کد COI اختصاصی: JR_RAP-7-13_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 297
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید غلامی

Gorgan Agricultural Sciences and Natural Resources University

محمود شمس شرق

Gorgan Agricultural Sciences and Natural Resources University

مهدی ضرابی

University of Tehran

سعید زره داران

Ferdowsi University of Mashhad

چکیده

آزمایش حاضر به منظور تعیین اثر سطوح مختلف پودر کرم­خاکی (Eisenia fetida) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پارامترهای خونی جوجه­های گوشتی انجام شد. بدین منظور از یک طرح کاملا تصادفی با چهار سطح پودر کرم­خاکی (صفر، ۲، ۴ و ۶ درصد) با استفاده از ۹۶ قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس استفاده شد. هر تیمار آزمایشی شامل چهار تکرار و در هر تکرار شش قطعه جوجه قرار گرفت. جوجه­ها به مدت شش هفته جیره­های آزمایشی را دریافت کردند. در پایان دوره آزمایش از هر واحد آزمایشی دو قطعه جوجه کشتار شد. نتایج نشان داد که استفاده از سطح دو درصد پودر کرم­خاکی به­طور معنی­داری سبب افزایش وزن بدن و مصرف خوراک شد (۰۵/۰> P)، در حالی که اثری بر ضریب تبدیل خوراک نداشت. درصد عضله سینه جوجه­های تغذیه شده با سطوح ۲، ۴ و ۶ درصد از پودر کرم­خاکی به­طور معنی­داری بیش­تر از گروه شاهد بود (۰۵/۰> P)، این در حالی است که استفاده از پودر کرم­خاکی اثری بر دیگر خصوصیات (درصد لاشه، درصد ران و چربی محوطه بطنی) نداشت. جوجه­های تغذیه شده با پودر کرم­خاکی، LDL کمتر و HDL خون بیش­تری نسبت به گروه شاهد داشتند (۰۵/۰> P). با توجه به نتایج این آزمایش، استفاده از ۲ درصد پودر کرم­خاکی سبب افزایش وزن نهایی، مصرف خوراک، درصد عضله سینه، سطح HDL و کاهش سطح LDL خون جوجه­های گوشتی می­شود.

کلیدواژه ها

Blood parameters, Broiler, Carcass characteristics, Earthworm meal, Performance, جوجه گوشتی, پودر کرم خاکی, عملکرد, خصوصیات لاشه, پارامترهای خونی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.