مبانی فقهی و حقوقی ازدواج موقت
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری حقوق و علوم انسانی ایران
- کد COI اختصاصی: STLH01_115
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 842
نویسندگان
دبیر الهیات و معارف اسلامی اداره آموزش و پرورش عشایری شهرستان کلیبر، دانشجوی ارشد فقه و حقوق اسلامی دانشگاه تبریز ،
چکیده
ازدواج مسئله ای است هم تراز با نیازهای ابتدایی و طبیعی انسانی، ازدواج موقت که از احکام دین اسلام است نیز نمونه ای از نسخه های آیینی است که در دین آسمانی نبی خاتم )صلی الله علیه و آله( و بخصوص مذهب تشیع آورده شده است. با توجه به شرایط زمانی و مشکلات اقتصادی که جوانان با آن دست و پنچه نرم می کنند که این عوامل باعث شده جوانان چندان به ازدواج دائم رو نیاورند و نیازهای جنسی خود را از راه غیر مشروع ارضاء کنند در چنین شرایطی ازدواج موقت بهترین گزینه است در جهت در امان ماندن از فساد اخلاقی تا خود را از گرداب گناه و ضلالت نجات دهند. شیوه تحقیق، توصیفی و تحلیلی است. ارکان ازدواج موقت که چهار مورد)صیغه ، طرفین عقد، مهر ، مدت(است. ۱-عقد موقت، صیغه مخصوصی دارد. ۲-طرفین عقد که طبق قانون مدنی ، نکاح مسلمان با غیر مسلمان جایز نیست. ۳-مهر: طبق قانون مدنی هر چیزی که ما لیت داشته و قابل تملک نیز باشد می توان مهر قرار داد. مهر محدویت خاصی ندارد و باید طبق توافق طرفین باشد. ۴-مدت: طبق قانون مدنی، مدت نکاح موقت باید کاملا معین باشد و از نظر محدویت هم زمان خاصی ملاک نیست باید به توافق طرفین برسد. پس ازدواج موقت هم از نظر فقه و هم از نظر قانون مدنی امری پسندیده و مورد تایید است.کلیدواژه ها
ازدواج موقت، صیغه موقت، مهریه، مدت صیغهمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.