بررسی موانع خوداشتغالی از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JEA-2-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 306
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین آگهی

Faculty of Agriculture Razi University

فاطمه قربانی پیرعلی دهی

Faculty of Agriculture Razi University

سمیره صی محمدی

Faculty of Agriculture Razi University

چکیده

   خوداشتغالی یکی از بهترین گزینه­ها جهت آماده نمودن فراگیران نظام آموزش عالی جهت اشتغال در بازار کار و برخورد با مشکل بیکاری است اما موانعی بر سر راه آن وجود دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی موانع خوداشتغالی از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه است. رویکرد کلی تحقیق کمی و به لحاظ هدف کاربردی است. جامعه­ی آماری تحقیق را ۴۷۰ نفر از دانشجویان تشکیل دادند. بر اساس روش نمونه­گیری طبقه­ای تصادفی ۵۲ نفر دانشجویان دکتری و ۱۶۰ نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد به منظور انجام مطالعه انتخاب شدند. برای جمع­آوری داده، از پرسشنامه­ی محقق ساخته استفاده شد. روایی پرسشنامه توسط افراد صاحب­نظر(اساتید گروه ترویج و توسعه­ی روستایی دانشگاه رازی و برخی از کارشناسان کارآفرینی در استان) و پایایی آن نیز با محاسبه­ی ضریب آلفای کرونباخ (۸۶/۰= α) تایید شد. برای تجزیه و تحلیل نتایج از تحلیل عاملی اکتشافی و نرم­افزار SPSS استفاده شد. بر اساس نتایج تحلیل عاملی اکتشافی چهار عامل آموزشی، ساختاری- سیاستی، شخصیتی و اجتماعی- اقتصادی جزء موانع خوداشتغالی از دیدگاه دانشجویان هستند که ۷۶/۵۵ درصد از واریانس کل را تبیین می­کنند. برگزاری جلسات مشترک دانشجویان با بخش خصوصی، آشنا نمودند. دانشجویان با قوانین کسب­وکار کشاورزی و تنظیم محتوای آموزشی بر اساس نیازهای بازار کار برای بهبود وضعیت خوداشتغالی در آینده پیشنهاد می­شود.

کلیدواژه ها

Entrepreneurship, Graduate Students, Razi University, Self-Employment Barriers, موانع خوداشتغالی, کارآفرینی, دانشجویان تحصیلات تکمیلی, دانشگاه رازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.