نقش رویکرد کارآفرینانه و ظرفیت جذب دانش در عملکرد شرکت های صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، دوره: 3، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_JEA-3-6_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خاطره پورآهنگریان

University of Mazandaran

مرتضی موقر

University of Mazandaran

میثم شیرخدایی

University of Mazandaran

چکیده

   در محیط پویای کسب­و­کار، که جریان­های سود در آینده از عدم اطمینان برخوردارند، شرکت­ها نیاز دارند که به صورت مستمر در جست­و­جوی فرصت­های جدید و بهره­برداری از آن­ها باشند. حفظ حضور فعال در بازار و دستیابی به عملکرد بالاتر مستلزم توجه بیشتر این شرکت­ها به عوامل تاثیرگذار بر شاخص­های مهم عملکردی آنها است. امروزه کارآفرینی و اتخاذ رویکرد کارآفرینانه به­عنوان یک تدبیر مهم برای چگونگی سازماندهی شرکت­ها و بهره­برداری از فرصت­های بازار در کانون توجه صاحب­نظران و مدیران در عرصه تئوری و عمل مدیریت سازمان­ها قرار دارد. هدف مقاله حاضر بررسی تاثیر رویکرد کارآفرینانه و ظرفیت جذب دانش بر عملکرد شرکت­های کوچک و متوسط صنایع تبدیلی استان مازندران بوده­است. روش نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای است و نمونه شامل ۹۹ شرکت می­باشد. داده­ها از طریق پرسشنامه­ای که روایی آن براساس نظر جمعی از متخصصان تایید، و پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ ۹۵/۰ محاسبه گردید، جمع­آوری شده است. نتایج نشان داد که رویکرد کارآفرینانه و ظرفیت جذب دانش تاثیر مثبت و معنی­داری برعملکرد شرکت­ها داشته­اند. به عبارت دیگر، سطح بالاتر فعالیت­های مبتنی بر رویکرد کارآفرینانه، منجر به عملکرد بالاتر گردیده­است.یافته­های تحقیق مبین آن است که با اکتشاف مستمر دانش بیرون ازشرکت و جذب بخش­های مورد نیاز آن و به عبارتی درونی­سازی این دانش در بین افراد و تیم­ها می­توان سطح بالاتری از عملکرد شرکت را شاهد بود. با توجه به همین نتایج به مدیران این شرکت­ها پیشنهاد گردید تا برای بهبود عملکرد نسبت به اتخاذ رویکرد کارآفرینانه و فراهم­ساختن بستر مناسب برای جذب دانش در سازمان اهتمام بیش از پیش معمول دارند.  

کلیدواژه ها

Entrepreneurial Orientation, Knowledge Absorptive Capacity, Agro Industry Performance, Mazandaran Province, رویکرد کارآفرینانه, ظرفیت جذب دانش, عملکرد صنایع تبدیلی و تکمیلی, استان مازندران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.