اشتغال دانش آموختگان بخش کشاورزی: تحلیل نگرش دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، دوره: 6، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_JEA-6-12_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهر عزیزی خالخیلی

Sari agricultural sciences and natural resources university

میثم منتی زاده

Shiraz University

چکیده

     اشتغال دانش آموختگان بخش کشاورزی یکی از مهمترین دغدغه های جامعه، برنامه ریزان و سیاست گزاران این بخش در کشور می باشد. در سال های اخیر، بیکاری های فزاینده ی قشر تحصیل کرده کشاورزی نگرانی های زیادی را برای دانشجویان رشته های کشاورزی و خانواده های آنها ایجاد کرده است، از این رو، پژوهش حاضر با هدف سنجش و ارزیابی نگرش و دیدگاه دانشجویان نسبت به آینده شغلی شان در سطح دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری اجرا شده است. پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی– همبستگی بوده و از فن پیمایش و ابزار پرسشنامه برای جمع آوری داده ها آن استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در مقاطع تحصیلی مختلف (۲۷۷۰N=) بوده که یک نمونه ۳۲۱ نفری از آنها با استفاده از روش نمونه گیری طبقه­ بندی ­شده تصادفی انتخاب شدند. روایی پرسشنامه به وسیله متخصصان ترویج و آموزش کشاورزی مورد تایید قرار گرفت و برای سنجش پایایی مقیاس­ های پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد (دامنه ۷۲۳/۰–۸۸۱/۰). نتایج تحقیق نشان داد که نگرش دانشجویان نسبت به آینده شغلی در بخش کشاورزی در سطح متوسط بود. همچنین، نتایج آزمون های مقایسه میانگین نشان داد که نگرش دانشجویان دختر و پسر، نگرش دانشجویان دانشکده های مختلف و دانشجویان با وضعیت شغلی مختلف نسبت به آینده شغلی شان تفاوت آماری معنی داری نداشت که این نتیجه حاکی از فرصت های شغلی متناسب برای جنسیت های مختلف و رشته های تحصیلی متفاوت دارد. دانشجویانی که حداقل آشنایی با رشته تحصیلی کشاورزی قبل از ورود به دانشگاه داشتند، نگرش مساعدتری نسبت به آینده شغلی در بخش کشاورزی داشته و دیدگاه روشن تری نسبت به فرصت های شغلی پیش رو داشتند. نتایج تحلیل رگرسیونی داده ها حاکی از آن بود که نگرش دانشجویان نسبت به آینده شغلی شان تحت تاثیر متغیرهای حمایتی (میزان موافقت و حمایت اطرافیان از رشته تحصیلی) و تحصیلی (میزان مواجهه با مشکلات در دانشگاه، میزان مطالعه درسی و سابقه حضور در دانشگاه) می باشد.

کلیدواژه ها

Future of Occupation, Agricultural Sector, Students' Attitudes, SANRU, آینده شغلی, آینده شغلی, بخش کشاورزی, نگرش دانشجویان, دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.