کلونینگ، بررسی خصوصیات ملکولی و پیش بینی بیان مجازی ژن فیتاز phyC از باسیلوس سابتیلیس

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه بیوتکنولوژی کشاورزی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JOAGK-4-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید آریان نژاد

۱ دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمد رضا نصیری

۲دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد ۳دانشیار، گروه پژوهشی بیوتکنولوژی کشاورزی و دامی، پژوهشکده فناوری زیستی، دانشگاه فردوسی مشه

علی اصغر اسلمی نژاد

استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مجتبی طهمورث پور

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

رضا ولی زاده

استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

احمد آسوده

استادیار، گروه بیوشیمی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

شاهرخ قوتی

دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

فیتاز آنزیمی است که اسید فایتیک را هیدرولیز و فسفر معدنی تولید می­کند. یکی از منابع بیان­کننده آنزیم فیتاز، باکتری­ها هستند که در این میان جنس باسیلوس مهم ترین باکتری تولیدکننده فیتاز قلیایی مقاوم به حرارت می باشد. ژن فیتاز خارج سلولی باکتری باسیلوس سابتیلیس phyC با استفاده از آغازگرهای اختصاصی و لینکردار حاوی سایت­های برشی BamHI و HindIII جداسازی شد. به منظور انجام توالی­یابی و بررسی خصوصیات، ژن تکثیر شده phyC به ناقل pTZ۵۷R/T انتقال داده شد. حضور ژن هدف در ناقل کلونینگ pTZ۵۷R/T با استفاده از روش­ کلونی PCR و هضم آنزیمی تایید شد. ساختارهای نوکلئوتیدی و پیش­ بینی ساختار پروتئینی آنزیم فیتاز با استفاده از آنالیز توالی یابی مشخص گردید. وزن مولکولی آنزیم فیتاز ۴۲ کیلو دالتون تخمین زده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که به خوبی می توان نسبت به کلونینگ ژن فیتاز در وکتور کلونینگ اقدام کرد. از طرف دیگر پیش بینی مجازی آنزیم فیتاز با استفاده توالی نوکلئوتیدی و اسید آمینه، پتانسیل تولید آنزیم مقاوم به حرارت را نشان داد.

کلیدواژه ها

آنزیم فیتاز, کلونینگ ژن, باسیلوس سابتیلیس, اسید فایتیک, پروتئین نوترکیب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.