بررسی ارتباط بین عیوب انکساری چشم و میزان فشار چشم
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 56، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_MJMS-56-3_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 394
نویسندگان
- دانشیار گروه چشم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
- استادیار گروه چشم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
دانشیار گروه چشم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
- استادیار گروه چشم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
استادیار گروه چشم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
دانشجوی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
چکیده
مقدمه عیوب انکساری چشم، از مشکلات شایع چشمی و از عوامل خطرساز اختلال در دید و گلوکوم می باشد. صاحبنظران یکی از دلایل احتمالی گلوکوم در مبتلایان به عیوب انکساری را بروز افزایش فشار داخل چشم در آنها می دانند. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط عیوب انکساری چشم با فشار چشم انجام شده است. روش کار این مطالعه موردی –شاهدی بر مراجعین به درمانگاه چشم بیمارستان ولیعصر (عج) دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از تیرماه ۱۳۹۰ تا تیرماه ۱۳۹۱ انجام شد. ۱۱۵ نفر از مراجعین دارای عیب انکساری به عنوان گروه مورد و ۱۱۵ نفر که از نظر سن، جنس و سایر مشخصات با گروه مورد همسان بودند و عیب انکساری نداشتند از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. فشار داخل چشم هر دو گروه با روش تونومتری غیر تماسی، بدون استفاده از داروی بی حسی در چشم و با کمک فشار هوا توسط یک متخصص بینایی سنج ارزیابی و ثبت گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های آماری کای اسکوائر، تی و آنالیز واریانس یکطرفه در سطح ۰۵/۰ تجزیه و تحلیل شد. نتایج یافته ها نشان داد که هم در چشم راست و هم در چشم چپ فشار داخل چشم در مبتلایان به عیب انکساری بیشتر از افراد بدون عیب انکساری است ولی میانگین فشار داخل چشم بر اساس نوع عیب انکساری تفاوت معنی داری نشان نداد. نتیجه گیری نتایج حاصل از مطالعه این فرضیه را که عیوب انکساری یکی از عوامل خطرساز افزایش فشار داخل چشم است، حمایت می کند.کلیدواژه ها
دور بینی, فشار چشم, عیوب انکساری, نزدیک بینیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.