اثر عصاره های طبیعی رزماری (Rosmarinus officinalis L.)، آویشن (Thymus vulgaris L.) و هورمون بنزیل آدنین بر روی برخی صفات کیفی و عمر ماندگاری گل های شاخه بریده مریم (Polianthes tuberosa L.)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، دوره: 34، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJMAPR-34-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر سیفی نبی آباد

استادیار، گروه تولیدات گیاهان دارویی، دانشگاه نهاوند، نهاوند، ایران،

مرضیه نیری فرد

دانشجوی دکترای گیاهان زینتی، واحد علوم تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مهدی شریفانی

استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه گرگان، گرگان، ایران

خسرو پیری

استاد، گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

چکیده

گل مریم از گل های زینتی می باشد که در سطح وسیعی از جهان کشت می گردد. هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر عصاره آویشن (Thymus vulgaris L.) و رزماری (Rosmarinus officinalis L.) با بنزیل آدنین روی افزایش عمر و ماندگاری گل های شاخه بریده مریم (Polianthes tuberosa L.) بود. پس از استخراج عصاره گیاهی و آنالیز آنها توسط GC/MS، گل های شاخه بریده به ظروف حاوی محلول های نگهدارنده در اتاق تقریبا کنترل شده ای منتقل شدند. این تحقیق به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. تاثیر تیمارهای اعمال شده بر روی کیفیت گلها، درصد مواد جامد محلول، میزان جذب آب، اندازه گیری خمیدگی ساقه، قطر گل، وزن تر و وزن خشک بررسی گردید. نتایج حاصل از این بررسی بر روی ماندگاری گل های شاخه بریده مریم نشان داد که بیشترین طول عمر (۱۳.۵ روز) مربوط به تیمارهای عصاره آویشن با غلظت ۱۰ میلی گرم در میلی لیتر و بنزیل آدنین غلظت ۵۰ میلی گرم در لیتر بود. تیمارهای بنزیل آدنین و عصاره آویشن با جلوگیری از رشد میکروارگانیزم ها در محلول های نگهدارنده با حفظ شادابی گلها موجب افزایش عمر پس از برداشت آن شد.

کلیدواژه ها

آویشن (Thymus vulgaris L.), گل بریده مریم (Polianthes tuberosa L.), محلول نگهدارنده, ماندگاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.