اصلاح نانورس جهت استفاده به عنوان جاذب مواد آلی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه سرامیک ایران، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JICERS-6-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 266
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه شرفی ماسوله

سعید بازگیر

مرتضی تمیزی فر

علی نعمتی

مزدک ولیدی

چکیده

     امروزه یکی از کاربردهای مهم ذرات نانومتری رس، استفاده از آن به عنوان جاذب در جذب مواد آلی می باشد. تهیه نانوذرات رسی از منابع بنتونیت داخلی و بکارگیری آنها در جذب مواد آلی به منظور دستیابی به روشی ارزان، عملیاتی و با کارائی بالا با استفاده از نانوتکنولوژی و همچنین بررسی عوامل تاثیر گذار در میزان جذب، هدف تحقیق حاضر می باشد. در این تحقیق تهیه نمونه های آلی رس بر اساس مکانیزم تبادل یونی بین نانورس و مقادیر متفاوتی از ترکیب آلکیل آمونیومی هگزادسیل تری متیل آمونیوم بروماید تا ۲ برابر ظرفیت تبادل کاتیونی رس[۱] (CEC) انجام پذیرفت. ویژگیهای نمونه های آلی رس حاصل با تکنیکهای XRD، FTIR و CHN مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که فرایند اصلاح نانورس به خوبی انجام گرفته و خواص سطحی نانوذرات سیلیکاتی رس از آبدوستی به آب گریزی تغییر پیدا کرده و فاصله بین لایه های سیلیکاتی رس از ۱۲ آنگسترم به حدود ۲۲ آنگسترم افزایش یافته است. در مرحله بعد، آزمایشهای جذب جهت تعیین ظرفیت جذب جاذبهای تهیه شده توسط مقادیر مختلف ماده اصلاح کننده انجام گرفت و نمونه آلی رس بهینه از میان آنها انتخاب شد. سرعت جذب نفت سفید روی آلی رس بهینه از دیگر مواردی بود که مورد بررسی قرار گرفت. نتایج که در بازه های زمانی ۳۰ ثانیه الی ۴۸ ساعت اندازه گیری شد، نشان داد که فرایند جذب هیدروکربنها روی آلی رس واکنشی سریع بوده و در زمانهای کوتاه فرایند به تعادل می رسد. ۱ - Cation Exchange Capacity

کلیدواژه ها

نانورس, آلی رس, هگزادسیل تری متیل آمونیوم, مواد آلی, جذب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.