اثر شکل و اندازه دانه بر خواص فیزیکی جرمهای کوبیدنی سیلیسی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: فصلنامه سرامیک ایران، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JICERS-1-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رضا رضایی

رحیم نقی زاده

حسین سرپولکی

جلیل پوراسد

مهدی شفیعی

سارا بنی جمالی

چکیده

دیرگدازهای بی شکل سیلیسی از جمله دیرگدازهای کوبیدنی می باشند که به دلیل نقطه ذوب بالا, اسیدی بودن, ارزان بودن, ضریب انبساط حرارتی مناسب , مقاومت به شوک حرارتی خوب در محدوده بالاتر از تبدیلات فازی دارای کاربرد اصلی در کوره های القایی با سرباره اسیدی می باشند. هدف از مطالعه ی حاضر, بررسی اثر توزیع دانه بندی بر خواص فیزیکی جرم سیلیسی نظیر تغییرات پایدار حجم, دانسیته کلی, تخلخل و استحکام فشاری است که بر فرسایش و طول عمر آن تاثیر زیادی میگذارد. بدین منظور چهار نوع جرم سیلیسی از چهار شرکت تولیدکننده انتخاب شد. آنالیز شیمیایی آنها به روش های XRF و ICP و آنالیز مینرالی به روش XRD بدست آمد. توزیع دانه بندی نمونه­ ها به روش تر تعیین شده و تصاویر دانهها با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بررسی شد. از جرمها به روش کوبیدنی نمونههایی ساخته شده و در دماهای C°۵۰۰ ، C°۱۰۰۰ و C°۱۴۵۰ حرارت داده شدند. تغییرات پایدار حجم, دانسیته و تخلخل نمونه ها اندازهگیری و استحکام فشاری آنها تعیین شد. نتایج نشان میدهد شکل دانه به صورت نهانبلور (cryptocrystalline) و توزیع اندازه ذرات با نسبتهای ۴۱ قسمت وزنی درشت, ۱۸ قسمت وزنی متوسط و ۴۱ قسمت وزنی ریز نتایج استحکام بهتری میدهد.

کلیدواژه ها

خواص فیزیکی, جرمهای کوبیدنی, سیلیسی, نهان بلور, تخلخل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.