توصیه گروهی عادلانه براساس تجمیع شبکه ترجیحات شرطی وزن دار

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم ها
  • کد COI اختصاصی: ICISE07_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوانا هاراطونیانس

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه شیخ بهائی؛

فریا نصیری مفخم

استادیار، دانشگاه اصفهان

ناصر قاسم آقایی

استاد، دانشگاه شیخ بهایی؛ استاد، دانشگاه اصفهان

چکیده

امروزه کاربران در دنیای دیجیتالی با حجم انبوهی از اطلاعات مواجه هستند . سیستمهای توصیه گر ابزارها و تکنیکهای نرم افزاری هستند که به ارائه دهندگان محصولات و خدمات کمک میکنند تا دامنه جستجوی کاربر را محدود به گزینه های موردعلاقه وی نموده و محصولی که بیشترین تناسب را با سلیقه و ترجیحات کاربر دارد به او معرفی کنند. سیستمهای توصیه گر گروهی، حوزه جدیدی از سیستم های توصیه گر است برای ارائه توصیه هایی به گروه که باعث رضایت همه اعضای گروه شود حتی در شرایطی که ترجیحات اعضای گروه متفاوت یا متضاد باشند. ارائه توصیه بر اساس تجمیع ترجیحات یکی از روشها برای توصیه به گروه است . انواع انتخاب اجتماعی محاسباتی از روشهای تجمیع ترجیحات هستند. افراد در زندگی روزمره ترجیحات خود را اغلب به صورت شرطی و مقایسه ای از گزینه ها بیان میکنند. شبکه ترجیحات شرطی وزندار یکی از موثرترین روشهای بازنمایی اینگونه ترجیحات است. ارائه توصیه عادلانه به گروه شامل اعضای دارای ترجیحات شرطی وزندار مسئله ای مهم است. این پژوهش، انتخاب اجتماعی عادلانه و عدالت در تشابه ترجیحات را برای ترجیحات شرطی وزندار توسعه میدهد. عملکرد روشهای پیشنهادی با سایر روشهای انتخاب اجتماعی مبتنی بر شبکه ترجیحات شرطی وزندار بر تنوعی از گروه های حاصل از داده های موویلنز مقایسه شد. نتایج آزمایشها بیانگر برتری میزان عدالت حاصل ضمن قابل قبول بودن کیفیت گروه بندی روشهای پیشنهادی است.

کلیدواژه ها

سیستم توصیه گر گروهی، عدالت، انتخاب اجتماعی، شبکه ترجیحات شرطی وزندار، تجمیع ترجیحات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.