ارایه مدل پیش بینی بیماری اوتیسم با مدل ترکیبی انتخاب ویژگی و برنامه نویسی بیان ژن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم ها
  • کد COI اختصاصی: ICISE07_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 439
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین حریری

گروه مهندسی کامپیوتر، آموزشکده فنی پسران شماره (۲) اصفهان– سروش، دانشگاه فنی و حرفه ای استان اصفهان، ایران

مانی قنبری

دپارتمان مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، آموزشکده فنی کشاورزی شهریار، دانشگاه فنی و حرفه ای استان تهران، ایران

چکیده

بیماری اوتی سم یک اختلال مغزی درکودکان ا ست که بخش های مختلف مغز در افراد مبتلا به آن در ارتباط با یکدیگر دچار مشکل می شوند. علل اصلی ابتلا به این بیماری به طور کامل مشخص نبوده و درمان قطعی برای آن وجود ندارد. اما با تشخیص سریع این بیماری، ممکن است علایم آن بهبود یافته و مهارت های اجتماعی و کلامی کودک ارتقا پیدا می کند و یا از افزایش شدت علایم بیماری جلوگیری می شود. صنعت سلامت بهطورمستمر درحال تولید میزان زیاد از داده ها است و داده کاوی در سلامت ازجمله شیوههایی است که میتواند این صنعت را از تحلیل عمیق این داده ها بهره مند سازد و به توسعه تحقیقات پزشکی تصمیم گیری های علمی درزمینه تشخیص و درمان منتج شود.در تحقیق پیش رو، برروی مجموعه داده های یک مرکز اوتیسم کودکان، از تکنیکهای طبقه بندی درخت تصمیم، روش تجمعی آدابوست درخت ، و تکنیک فراابتکاری برنامه ریزی بیان ژن برای پیشبینی بیماری استفاده شد. ابتدا وزن شاخصهای تاثیر گذار با روش شاخص ریلیف محاسبه شد و در گام طبقه بندی با مقایسه دقت کل و دقت Recall و precision، تکنیک GEP با دقت ۸۸,۹۷ درصد ، بالاترین دقت طبقه بندی را گزارش داد. نتایج نشان داد، نوع صنعت ایده، خلاقیت و مهارت افراد، نوآوری و نوع سرمایه گذار تاثیر زیادی در موفقیت و یا شکست استارتاپ دارد.

کلیدواژه ها

تشخیص بیماری اوتیسم، داده کاوی، طبقه بندی بیماری، درخت تصمیم، الگوریتمهای تجمعی، آدابوست، فراابتکاری، الگوریتم بیان ژن، برنامه ریزی ژنتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.