بررسی تطبیقی مجازات اعدام جرایم مرتبط با مواد مخدر در کشورهای ایران ، عمان و کویت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی حقوق،علوم اجتماعی و انسانی،روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: HSPC06_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 647
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید مهدوی راد

دانشجوی دکتری رشته حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز ی

چکیده

جرایم مربوط به مواد مخدر از جمله جرایمی است که بنیان جوامع را تخریب و موجب فروپاشی خانواده ها می شود؛ این امر در عین حال، ثروت های نامشروع فراوانی را نصیب قاچاقچیان مواد مخدر نموده است. در برابر این پدیده، جامعه جهانی با تصویب کنوانسیونها و معاهدات و کشورهای درگیر با تصویب قوانین داخلی، مواضع مختلفی را برای مبارزه با چنین بزهی اتخاذ نموده اند. واکنش کشورها در مقابل جرایم مواد مخدر متنوع بوده و از حبس و جزای نقدی تا حبس ابد و اعدام گسترش یافته است کشور ایران نیز از این مقوله مستثنی نبوده و با تصویب قانون مبارزه با مواد مخدر با اصلاحات و الحاقات بعدی ، واکنشهای متعددی را اتخاذ کرده که در حالت سخت گیرانه آن ، شاهد مجازات اعدام در برخی جرایم هستیم. با توجه به اینکه کما کان موضوع اعدام در این جرایم یکی از بحثهای مهم حقوقدانان بوده و همین امر موجب اصلاحیه سال ۱۳۹۶ قانون فوق شده است، در این مقاله سعی شده تا قوانین دو کشور اسلامی عمان و کویت پیرامون مجازات اعدام بررسی و با قانون کشورمان تطبیق شود تا با در نظر گرفتن مشترکات دینی و درگیر بودن آنها با این بلای خانمان سوز ، گام موثر در اصلاح قانون موجود بر دارد. این تحقیق از طریق کتابخانه ای و به روش توصیفی صورت گرفته و سعی دارد به این سوال پاسخ دهد که مجازات اعدام در کشورهای اسلامی ایران، عمان و کویت، به کدام جرم از جرایم مرتبط با مواد مخدر اختصاص یافته است. در پاسخ به این سوال سعی شده موضوع مبحوث عنه با در نظر گرفتن میزان مواد مخدر، سوء استفاده از دیگری، وضعیت شخصی مجرم، شرایط خاص ارتکاب جرم وآثار زیانبار این جرم طرح و تبیین گردد .

کلیدواژه ها

مواد مخدر ، مجازات اعدام ، ایران ، عمان ، کویت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.