نقش مطالعات زمین شناسی مهندسی و ژئوتکنیک درتونلسازی مکانیزه در شرایط دشوار زمین شناسی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی تونل
  • کد COI اختصاصی: ITC09_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3835
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر حسن پور

دکتری زمین شناسی مهندسی

غلامرضا شمسی

کارشناس ارشد مکانیک سنگ

چکیده

با افزایش نیازهای جوامع بشری به ابرسازه های مهندسی تقاضا برای ساخت سازه های زیرزمینی بزرگ مانند تونلهای بلند انتقال آبهای بین حوزه ای ، تونلهای جاده ای و ریلی طویل، تونلهای جمع آوری آبهای سطحی و ... در زمینهای نامناسب نیز رو به افزایش است اگرچه پیشرفت تکنولوژی و افزایش دانش تونلسازی سبب شده است روشهای نوین و کارآمدی برای حفر تونلها و فضاهای زیرزمینی بزرگ حتی در شرایط نامناسب زمین شاسی ابداع شود اما همواره دستیابی به اطلاعات مناسب از شرایط زمین پیش روی تونل عامل اصلی در موفقیت ساخت سازه های زیرزمینی در شرایط دشوار زمین شناسی خواهد بود بدیهی است انتخاب روش اجرا و ماشین مناسب و همچنین پیش بینی راه کاری مناسب برای گذر از شرایط دشوار منوط به انجام مطالعات زمین شناسی مهندسی و ژئوتکنیک در زمان مناسب و با کمیت و کیفیت مناسب می باشد.

کلیدواژه ها

زمین شناسی مهندسی، ژئوتکنیک، تونلسازی، حفاری مکانیزه، زمینهای نامناسب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.